Home Industrial Investiții de 1,25 milioane euro pentru Elmas Brașov

Investiții de 1,25 milioane euro pentru Elmas Brașov

Investiții de 1,25 milioane euro pentru Elmas Brașov

Lider în domeniul instalațiilor de ridicat, compania Elmas SRL a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri comparativ cu anul trecut, valoarea investițiilor în dezvoltarea activităților fiind de 1,25 milioane euro.

În primele 10 luni ale anului, afacerile Elmas au înregistrat o creștere cu 15% comparativ aceeași perioadă a anului trecut, acționarii companiei decizând totodată majorarea capitalului social la 5,35 milioane euro.

În luna iunie a acestui an, Elmas anunța deschiderea primului centru de upcycling pentru stivuitoare din România, investiția în realizarea acestui centru ridicându-se la 700.000 euro, compania extinzându-și gama de produse oferite clienților și ajutând la crearea a 10 noi locuri de muncă.

Elmas s-a situat pe locul I în Topului Naţional al Firmelor Private din România pe baza rezultatelor financiare din anul 2015. Clasamentul a fost realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor private Mici şi Mijlocii din România în parteneriat cu Ministerul Economiei. Elmas a câştigat locul I la patru secţiuni ale topului, la categoria întreprinderi mari, conform codului CAEN 2822 (fabricarea echipamentelor de ridicat și manipulat) – Productivitate, Cifra de afaceri, Profit brut și Performanță globală.

„Aceste premii ne fac cinste, ne motivează şi ne oblige, dovedind că o firmă cu capital integral românesc, care a acţionat întotdeauna corect şi fără compromisuri, poate să ajungă, prin muncă, profesionalism şi seriozitate pe primele locuri ale celor mai importante clasamente ale firmelor din România. Să nu uităm că pentru Topul Naţional al Firmelor au concurat nu mai puţin de 650.000 de societăţi comerciale la toate categoriile”, declară reprezentanții companiei brașovene.

Elmas SRL Brașov a ajuns anul trecut la afaceri de 102,6 milioane de lei (22,8 milioane de euro), în creștere cu 20% față de anul anterior.

Compania Elmas Braşov a fost înfiinţată în 1990, având capital 100% românesc. Activitatea principală a firmei este fabricarea echipamentelor de ridicat şi manipulat. Sediul central al societăţii este în Braşov, spaţiile de producţie, depozitare, reparaţii şi cel administrativ întinzându-se pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi. Compania are opt puncte de lucru la nivel naţional şi trei societăţi comerciale cu acelaşi obiect de activitate în ţările vecine Moldova, Bulgaria, Ungaria.