Home Automotive Electroplast Bistrita are un nou acționar majoritar

Electroplast Bistrita are un nou acționar majoritar

Electroplast Bistrita are un nou acționar majoritar

Electroplast, lider al pieței de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară și printre cei mai importanți 10 producători de cabluri are un nou acționar majoritar.

ROCA, prima platformă de investiții și management dedicată companiilor românești a preluat acțiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., trazacția așteptând avizul Consiliului Concurenței.

Împreună cu acționarii fondatori Electroplast, ROCA a formulat deja, un cadru de colaborare între cele două entități. Astfel, platforma de investiții susține modernizarea infrastructurii în România, reconfirmând misiunea de a contribui la dezvoltarea economiei naționale. Până la sfârșitul anului curent, ROCA își propune să obțină certificările necesare exportului în Germania și Austria, pentru 2020 fiind planificată expansiunea internațională în aceste piețe externe și nu doar.

„Suntem bucuroși să avem alături un investitor experimentat și avem convingerea că ROCA va deveni partenerul puternic de care avem nevoie în activitatea noastră. Credem că expertiza și instrumentele pe care le oferă ROCA vor contribui la succesul proiectelor noastre și ne vor ajuta să atingem următorul nivel al dezvoltării”, a declarat Gavril Mureşan, CEO al companiei Electroplast.

În 2018, Electroplast SA a avut o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depășire a sumei de 90 de milioane de lei. Compania a intrat pe piața românească în 1993, are peste 100 de angajați și și-a construit de la înființare și până în prezent un portofoliu diversificat de clienți, printre care se numără Telekom, Compania Națională de Căi Ferate CFR, Siemens, Alstom Franța, VLG.

„Investiția în producția de cablu este o mutare strategică datorită oportunităților de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și subterane pe care România le are. Avem încredere că odată cu finalizarea tranzacției complexe vom putea valorifica acest potențial. Prin plasări de capital, diversificarea produselor și pătrunderea pe noi piețe, ne propunem ca Electroplast să acceadă în top 3 producători de cablu din țara noastră”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.

Produsele principale ale Electroplast sunt cablurile electrice din cupru sau aluminiu, cu o gamă de producție variată destinată infrastructurii, industriei auto, energetice, dar și altor sectoare precum energetic, comercial, industrial, construcții civile și telecomunicații.