Home Industrii Europharm Distribuție investește 1 milion de euro în extinderea flotei de distribuție

Europharm Distribuție investește 1 milion de euro în extinderea flotei de distribuție

Europharm Distribuție investește 1 milion de euro în extinderea flotei de distribuție

Ca parte a procesului de modernizare și extindere a capacităților sale logistice, Europharm Distribuție a finalizat investiția de peste 1 milion de euro pentru achiziția a 31 de noi autoutilitare Mercedes-Benz Sprinter.

Reînnoirea parcului de utilitare este una dintre etapele importante ale programului de dezvoltare a zonei de supply chain, aceasta fiind precedată de reorganizarea, în cursul anului trecut, a structurii de depozite la nivel național precum și de extinderea depozitului de servicii logistice farmaceutice aflat în Chitila.

Această investiție aduce cu sine o creștere semnificativă a capacității de transport a companiei noastre, de peste 30%, și în același timp, posibilitatea de a integra și oferi partenerilor noștri soluții fiabile pentru last mile delivery” a declarat Andrei Oprea, Director de Logistică al Europharm Distribuție. Noile autoutilitare au fost configurate împreună cu specialiștii Autoklass si Mercedes-Benz astfel încât să asigure atât condiții optime pentru transportul de marfă, cât și confortul și siguranța șoferilor, prin intermediul sistemelor auxiliare ce oferă, printre altele, manevrabilitate și conectivitate sporite.  

De asemenea, pentru a răspunde exigențelor privind transportul la temperatură controlată a medicamentelor, întreaga flota a fost dotată cu sisteme de izotermare, menținere și monitorizare a temperaturii Thermo King, proiectarea și implementarea sistemelor în conformitate cu specificațiile dorite fiind asigurată de către compania Termoport. Astfel, noile autoutilitare se aliniază standardelor de Buna Practica în Distribuție din piața farmaceutică, fiind calificate pentru transportul în condiții sigure a produselor cu regim de temperatură 2°-8°C. Primele 10 unități complet utilate vor intra în utilizarea departamentului de logistică a Europharm Distribuție începând cu luna iunie.