Home Logistics Comerț international Tranzacție de 2 miliarde de euro: Mondelez cumpără Chipita

Tranzacție de 2 miliarde de euro: Mondelez cumpără Chipita

Tranzacție de 2 miliarde de euro: Mondelez cumpără Chipita

Mondelez International Inc. a anunțat achiziția companiei producătoare de produse de patiserie Chipita S.A pentru suma de 2 miliarde de dolari.

În urma aceste tranzacții, Mondelez va adăuga o nouă categorie de bunuri în portofoliul său și va extinde acoperirea geografică a companiei. Mondelez va finanța tranzacția cu numerar existent și emiterea de noi datorii.

Chipita, o companie cu o istorie de 40 de ani, lansată în Grecia, a generat venituri de 580 milioane dolari în 2020. Printre mărcile Chipita se numără 7Days, Chipicao și Fineti. Achiziția nu include o linie a businessului de prelucrare a cărnii, P.G. Nikas S.A sau participația minoritară a Chipita într-o societate mixtă indiană. Produsele Chipita sunt fabricate în 14 fabrici și vândute în 56 de țări, fiind extrem de populare în Europa Centrală și de Est. Până în prezent, în 2021, Mondelez a mai achiziționat, de asemenea, compania britanică de nutriție Grenade, compania australiană Gourmet Food Holdings și compania americană Hu.

Dirk Van De Put, CEO-ul Mondelez a declarat că această achiziție este una reciproc avantajoasă de ambele părți, argumentând că deși produsele Chipita sunt cunoscut mai ales în Europa de Est, au potențial de creștere pe restul globului, mai ales pe piețele emergente.