Home Logistics Depozitare Tranzacție pe piața de transport: Eurotranspharma achiziționează Alex International Transport

Tranzacție pe piața de transport: Eurotranspharma achiziționează Alex International Transport

Tranzacție pe piața de transport: Eurotranspharma achiziționează Alex International Transport

Eurotranspharma, specialistul european GDP în transportul și distribuția produselor farmaceutice, anunță extinderea activităților sale în Europa de Est prin achiziția companiei Alex International Transport.

Compania românească, înființată în 1994, este specializată în distribuția de produse farmaceutice în România și la nivel internațional.

După Cehia și Slovacia în 2021 și Spania în 2022, Eurotranspharma își extinde din nou prezența pe o piață strategică și în plină expansiune. Astfel, Alex International Transport va funcționa în viitor sub numele de Eurotranspharma România.

Datorită unei rețele unice în România, formată din 35 de depozite de cross-dock certificate GDP și peste 150 de angajați, Alex International Transport oferă acces la o rețea de distribuție în România, care respectă bunele practici de distribuție și criteriile de calitate ale clienților săi.

“Timp de 30 de ani, am dezvoltat o rețea cu expertiză, valoare adăugată și capacitate de inovare unică în România. Mă bucur să văd că firma noastră face un nou pas înainte, devenind parte dintr-un proiect european pe termen lung, care este esențial pentru dezvoltarea noastră. Dincolo de noul acces la o rețea de experți și la instrumentele inovatoare ale Eurotranspharma, conexiunea cu colegii noștri din alte țări europene va fi un atu major în dezvoltarea noastră. ” a declarat Alexandru Constantinescu, fondator și director general al Alex International Transport.

Benoît Latteur, CEO al Eurotranspharma, a explicat: “Prin această achiziție, continuăm să ne dezvoltăm oferta în Europa. Aceasta este o piață care evoluează rapid, cu nevoi din ce în ce mai exigente în ceea ce privește aprovizionarea cu produse medicale și farmaceutice. Dimensiunea rețelei noastre este un element-cheie pentru a răspunde acestei cereri în creștere.”