Home Companii Fan Courier a investit un milion de euro pentru sortare de plicuri

Fan Courier a investit un milion de euro pentru sortare de plicuri

FAN Courier, liderul pieţei de curierat local, a pus astăzi în funcţiune “Banda de sortare plicuri”, investiţie de un million de euro, ce are la bază tehnologie de ultimă generaţie.  Banda are o capacitate de sortare de 8.000 de plicuri pe oră (128.000 de plicuri în 16 ore), corespondenţa putând fi repartizată pe 102 destinaţii.

Alimentarea cu plicuri se poate efectua în regim manual, automat sau mixt iar plicurile sortate pot avea diferite modele şi greutăţi.
Noua tehnologie a fost achiziţionată de la compania austriacă BOWE Systec Austria GmbH,  furnizorul fiind selectat după negocieri purtate cu mai multe companii specializate. Banda  de sortare este model Intellistar MC şi a fost adaptată 100% nevoilor FAN Courier.
Investiţia de un million de euro permite creşterea cu aproximativ 50% a productivităţii pe segmentul sortării şi transportului plicurilor, ceea ce la nivelul consumatorului echivalează cu o creştere a calităţii serviciilor, a rapidităţii şi siguranţei transportului corespondenţei.
“Banda de sortare plicuri reprezintă a doua investiţie finalizată de FAN Courier anul acesta în domeniul automatizării procesului de sortare . Tehnologia de ultimă generaţie este, în opinia noastră, cea mai nouă, mai modernă şi mai completă care funcţionează la această dată pe piaţa autohtonă şi demonstrează preocuparea  noastră permanentă pentru asigurarea unui nivel ridicat al calităţii serviciilor oferite clienţilor noştri”, a declarat Adrian Mihai, Business Development Manager al FAN Courier.
În urma creşterii gradului de automatizare a activităţii de sortare plicuri, personalul excedentar a fost redistribuit la celelalte puncte de lucru pe care FAN Courier le are în Bucureşti: Pipera, Sema Park şi Apărătorii Patriei.
Banda de sortare plicuri este a doua investiţie pe care FAN Courier o pune în funcţiune în 2011 în domeniul automatizării procesului de sortare după banda de sortare colete inaugurată la începutul acestui an.
“Investiţia în banda de sortare plicuri ridică valoarea proiectelor puse în funcţiune în 2011 în domeniul automatizării procesului de sortare la 5 milioane de euro. Pe viitor, proiectele noastre vor include investiţii în benzi de sortare ce vor fi montate şi în celelalte HUB-uri pe care FAN Courier le are în ţară”, a adăugat directorul general al companiei.
Despre FAN Courier
FAN Courier este compania lider de piaţă în domeniul serviciilor de curierat, înfiinţată în 1998, cu capital 100% românesc. Compania este deţinută de trei acţionari: Felix Patrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai.
FAN Courier expediază cu propria flotă de 1.500 maşini (sistem “door to door”) plicuri şi colete în ţară, în condiţii de maximă siguranţă, discreţie şi profesionalism, asigurând în acelaşi timp şi servicii de curierat internaţional prin parteneriate solide cu firme renumite la nivel mondial.