Home Logistics Curierat și e-commerce FedEx ar putea achiziționa o parte din compania germană Hermes

FedEx ar putea achiziționa o parte din compania germană Hermes

FedEx ar putea achiziționa o parte din compania germană Hermes

Compania americană de logistică FedEx ar putea achiziționa o parte a acțiunilor furnizorului german de livrări și distribuție, Hermes, a raportat publicația germană Handelsblatt, citată de Reuters.

Livrările la domiciu sunt în creștere, consumatorii îndreptându-se către cumpărăturile online odată cu închiderea magazinelor fizice și a măsurilor de distanțare impuse pentru a reduce răspândirea coronavirus.

Petra Scharner-Wolff, CFO al Hermes, companie deținută de grupul, a declarat că încercarea companiei de a identifica un partener strategic pentru serviciul său european de livrări și distribuție a generat un interes larg.

Potrivit publicației Handelsblatt, surse apropiate companiei au declarat că investitorul financiar Advent se află încă în cursă pentru achiziția unei părți a companiei în Marea Britanie.

Momentan, prezența FedEx pe piața europeană este limitată la segmentul de curierat. Deși o asociere cu Hermes ar putea crea eficiențe pentru FedEx, experții afirmă că o astfel de tranzacție prezintă anumite riscuri. Compania încă de luptă cu achiziția operatorului european TNT Express, a cărui integrare nu este pe deplin reușită.

Hermes a înregistrat o creștere a volumelor de livrări în aprilie în Anglia și Germania la niveluri văzute de obicei în perioada de dinainte de Crăciun, a afirmat grupul Otto.