Home Automotive Renault va disponibiliza 15.000 de oameni

Renault va disponibiliza 15.000 de oameni

Renault va disponibiliza 15.000 de oameni

Producătorul francez Renault a anunțat că va disponibiliza 15.000 de oameni la nivel global ca parte a planului său de a reduce costurile cu 2 miliarde de euro în următorii trei ani.

Aproape 4.600 de angajați vor fi disponibilizați în Franța și mai mult de 10.000 în restul lumii.

De asemenea, Renault a suspendat planurile de extindere a capacității de producție în România și Mexic.

Capacitatea totală a producție a grupului a fost revizuită, de la 4 milioane de vehicule în 2019 la 3,3 milioane până în 2024, a declarat compania. Producătorul francez a explicat într-un comunicat: “Dificultățile întâmpinate de grup, criza majoră cu care se confruntă industria automotive precum și urgența tranziției către alternative ecologice sunt imperative care determină compania să își accelereze transformarea.”

Jean-Dominique Senard, directorul consiliului de administrație Renault, a declarat: “Schimbările planificate sunt fundamentale pentru a asigura sustenabilitatea companiei și dezvoltarea pe termen lung.”

Grupul, care la nivel mondial are 180.000 de angajați, consideră și adaptarea capacităților sale de producție din Rusia. Compania a raportat în 2019 o scădere a vânzărilor cu 3%, iar numărul vehiculelor vândute în primele trei luni ale anului au scăzut cu 25%.