Home Logistics Green Logistics Green Logistics: Lamborghini transportă modelul URUS pe calea ferată

Green Logistics: Lamborghini transportă modelul URUS pe calea ferată

Green Logistics: Lamborghini transportă modelul URUS pe calea ferată

ÖBB RCG și Lamborghini lucrează împreună pentru a face logistica producătorului auto mai sustenabilă.

Cu un timp de tranzit de doar 48 de ore, ÖBB Rail Cargo Group transportă caroseriile pentru modelul Lamborghini URUS din Germania în Italia. Transportul pe calea ferată reduce nivelul de emisii de carbon cu 1.903 CO2 și amprenta de carbon a Lamborghini cu 85%.

Grupul ÖBB Rail Cargo (RCG) și Lamborghini au creat un nou concept de transport feroviar. RCG transportă caroseriile Lamborghini URUS de la fabrica VW din Zwickau, Germania, la sediul Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, Modena, Italia. Cu un timp de tranzit de doar 48 de ore, acesta este cel mai rapid, mai eficient și mai ecologic serviciu de transport de la Zwickau la Modena.

De fapt, transportul rutier va fi înlocuit în întregime de cel pe calea ferată. Transportul feroviar săptămânal va reduce emisiile de CO2 cu 85%, trecând de la 2.234 tone la 331 (economisind anual 1.903 tone dioxid de carbon anual). Toate acestea, garantând un timp total de tranzit de 48 de ore. De asemenea, singura porțiune a călătoriei care se va face pe cale rutieră va fi de la Moderna la site-ul Sant’Agata Bolognese, reprezentând aproximativ 21 km din totalul de 1.000 km parcurși. Pentru aceasta se vor utiliza camioane alimentate cu LNG.

Împreună pentru o logistică verde

Obiectivul ÖBB Rail Cargo Group este de a transfera mai multe mărfuri pe căile ferate. Fiecare tonă transportată de RCG pe calea ferată reduce dimensiunea amprentei de carbon și este un pas către atingerea obiectivelor climatice asumate de companie în Austria și Europa. În prezent, 1,1 milioane de tone de CO2 pe an sunt eliminate datorită serviciilor de transport feroviar de marfă din Austria ale ÖBB Rail Cargo Group. Cu acest nou concept de transport feroviar, serviciile ÖBB RCG ajută la contracararea ciclului vicios al traficului de tranzit din Pasul Brenner. Acest lucru scutește Austria, în special provincia Tirol și populația sa, de poluarea atmosferică și fonică.