Home Automotive Investiție DRÄXLMAIER la Timișoara: 200 milioane euro pentru producția de baterii electrice pentru automobile

Investiție DRÄXLMAIER la Timișoara: 200 milioane euro pentru producția de baterii electrice pentru automobile

Investiție DRÄXLMAIER la Timișoara: 200 milioane euro pentru producția de baterii electrice pentru automobile

Producătorul german pentru componente auto DRÄXLMAIER a anunțat astăzi investiții în valoare de peste 200 milioane de euro în fabrica sa de la Timișoara, în următorii șase ani pentru a produce baterii pentru mașini electrice.  

Anunțul a fost făcut de primarul Timișoarei, Dominic Fritz. “Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara,” a declarat acesta.

În următorii 6 ani, fabrica DRÄXLMAIER va trece printr-un proces de transformare pentru a răspunde cerințelor moderne ale industriei auto și ale clienților premium. Proiectul se va desfășura etapizat și presupune construcția a peste 40.000 mp de spații de producție, depozite și clădiri de birouri. La Timișoara, unde constructorul german este prezent de peste 20 de ani, se vor produce componente electronice și de înaltă tensiune. Primul proiect important în domeniul electromobilității realizat la fabrica DRÄXLMAIER de la Timișoara va demara în 2022 și constă în asamblarea bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium.

Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, DRÄXLMAIER Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de m² de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de mobilitate electronică a DRÄXLMAIER Group”, a declarat dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al DRÄXLMAIER Timișoara.

DRÄXLMAIER a anunțat încă din luna decembrie a anului trecut intenția de a dezvolta la Timișoara producția de componente pentru e-mobility.

În acest an, în fabrica de la Timișoara sunt implementate procese noi de producție: robotică, echipamente de testare de înaltă tensiune, linii de asamblare automatizate și tehnologie pentru realizarea bateriilor.

„Noile echipamente complexe presupun și noi metode de lucru: analiza de date în timp real, mai multe decizii bazate pe tehnologie. Motorul acestei dezvoltări este echipa noastră. La fel ca și până în prezent, ne dorim să avem în continuare în fabrică cei mai buni specialiști pasionați de tehnologie, IT și automatizare”, declara Dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al DRÄXLMAIER Timișoara.