Home Centre comerciale Grupul Rewe se extinde în România

Grupul Rewe se extinde în România

Grupul Rewe se extinde în România

Rewe România, filiala grupului german de retail Rewe, care operează lanțul de supermarket-uri Penny Market, plănuiește să își extindă rețeaua  locală, în următorii doi ani.

Compania, care anul trecut a înregistrat o creștere a vânzărilor de 13% și o cifră de afaceri de 496 de milioane de euro, intenționează să deschidă între 35-45 de noi magazine Penny Market în România și a treia platformă logistică în Moldova.

La sfârșitul lui 2013 Rewe România deținea o rețetă de 156 de unități, și anume 149 magazine Penny Market, 7 magazine XXL Mega Discount, două centre logistice, dar și un număr de 3.200 de angajați. „Piața de retail din România are încă un mare potențial de creștere, având în vedere faptul că numărul de magazine de comerț pe cap de locuitor de aici reprezintă doar un sfert din media europeană ”, au declarat reprezentanții echipei de management ai Rewe România.

Divizia de real estate din România, REWE Projektentwicklung România SRL a înregistrat anul trecut vânzări de 14 milioane de euro, rezultate similare cu cele din 2012. Grupul Rewe operează în țări precum Croația, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Slovaci, Cehia, Polonia, Rusia și Ucraina și conduce lanțurile de magazine Rewe, Penny, Penny Market, Penny XXL, Bipa și Billa.