Home Companii Guvernul a aprobat investiţia Tesla Group de la Brăila

Guvernul a aprobat investiţia Tesla Group de la Brăila

Guvernul a aprobat investiţia Tesla Group de la Brăila

Proiectul grupului ceh Tesla, prin care compania investeşte la Brăila într-o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii auto, prinde contur. Fabrica a primit aprobarea Guvernului României, iar din 2024 aici vor fi produse până la 2 gigawaţi pe oră de sisteme de stocare a energie.

“Construcția noii noastre Gigafactory Brăila devine realitate. Proiectul nostru a primit aprobarea Guvernului României, iar săptămâna aceasta am anunțat oficial publicului începutul investiției noastre. Începând din 2024, intenționăm să producem până la 2GWh de sisteme staționare de stocare a energiei în baterii, cu un concept complet automatizat în stil auto”, a anunțat compania într-o postare recentă.

Prin amplasarea acestei unități de producție în orașul Brăila, Tesla Group vrea să deblocheze “potențialul economic uriaș al acestei regiuni, care, împreună cu portul maritim Constanța, oferă industrii cu valoare adăugată mare”.

Amplasamentul fabricii va fi în Parcul Industrial din Perimetrul 2 al Zonei Libere Brăila, concesionat de Element Industrial Eli Parks. Fabrica Tesla își va începe activitatea în 2024, cu aproximativ 200 de angajați. Planul de dezvoltare este în valoare de 90 de milioane de euro şi vizează, în timp, dublarea sau chiar triplarea locurile de muncă. Vor fi produse soluții de stocare a energiei electrice – în cea mai mare parte pentru export, însă fără poluare, cu un concept 100% verde, care scoate din fluxul de producție celulele electrochimice.