Home Logistics Immofinanz face primul pas spre fuziunea cu CA Immobilien

Immofinanz face primul pas spre fuziunea cu CA Immobilien

Immofinanz face primul pas spre fuziunea cu CA Immobilien

Grupul austriac Immofinanz a anunțat achiziția unui număr de 25.690.163 de acțiuni aparținând CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft, reprezentând o participaţie de 26%, de la compania Terim Limited (Cipru).

Prețul de achiziție este de 23,50 de euro pe acțiune, valoarea totală a tranzacției ridicându-se la suma de aproximativ 604 milioane de euro.

Tranzacția face parte din planul de fuziune al celor două mari companii de dezvoltare imobiliară și urmează să fie aprobată de autoritățile din Austria și Germania, precum și de boardul celor două entități.

După fuziune, entitatea nou formată va avea un portofoliu de proprietăți evaluat la 6 miliarde de euro.

În același timp, Immofinanz intenționează să vândă portofoliul de proprietăți din Rusia care este caracterizat de o dinamică de piață diferită și are un profil de risc extrem de ridicat.

Prezent de aproape 11 ani pe piața imobiliară a spațiilor industriale și logistice din Europa Centrală și de Est, grupul Immofinanz a vândut la sfârșitul lui 2015 întregul său portofoliu logistic (printre care și cele trei spații logistice din România, de la Timișoara, Brașov și Sibiu) fondului american de investiţii Blackstone, pentru a se focusa pe afacerile din Europa Occidentală.