Home Logistics Depozitare Linde anunță o nouă generație de stivuitoare interconectate

Linde anunță o nouă generație de stivuitoare interconectate

Linde anunță o nouă generație de stivuitoare interconectate

Linde Material Handling a adăugat în portofoliul său o nouă generație de stivuitoare  cu combustie internă. Cu sarcini între 2 și 3,5 tone, acestea stabilesc nou standarde în ceea ce privește disponibilitatea, eficiența, sustenabilitatea și siguranța, declară producătorul german de echipamente pentru manipulat marfa. În plus, noile stivuitoare Linde sunt complet conectate și pregătite pentru toate aplicațiile legate de Industry 4.0.

Această nouă serie de echipamente a fost dezvoltată de la 0 și are la bază o cercetare intensivă a pieței: aproape 1.000 de operatori și manageri de flotă din 26 de țări au evaluat echipamentele în timpul unor teste pe parcursul a mai multor ore și și-au exprimat preferințele privind accesibilitatea, designul sau partea de service. “Noile stivuitoare sprijină și protejează operatorii într-un mod unic. Sunt cele mai eficiente stivuitoare din punct de vedere al costurilor și contribuie la creșterea productivității și transparenței fluxurilor de materiale datorită comunicării wireless” a explicat Stefan Prokosch, Vice-Președinte Senior,  Product Management Motostivuitoare la Linde Material Handling.

Gata pentru Industry 4.0

Una dintre cele mai importante caracteristici ale noii game Linde este faptul că aceste stivuitoare vin complet conectate din fabrică. Răspunzând celor mai înalte standarde de securitate, date relevante pentru vehicul sunt transmise către un server central în cloud în Europa de Vest, putând fi accesate ulterior de către clienți și partenerii de vânzări. De asemenea, datele pot fi și primite și procesate. Astfel, de acum înainte este posibil să se realizeze actualizări ale sistemelor software “over-the-air” și să se activeze anumite funcții precum afișarea greutății sarcinii. În viitor, aceste echipamente se vor putea adapta pe durata întregului ciclu de viață nevoilor clienților. În prezent, conectivitatea prezintă un avantaj clar atunci când vine vorba de mentenanță –permite diagnosticarea la distanță și mentenanța preventivă pentru a crește timpul de lucru al echipamentului și a reduce costurile.

Concept modular

Această nouă serie marchează începutul unei noi era pentru Linde Material Handling și din punct de vedere al proiectării stivuitoarelor, punând capăt demarcării în design între stivuitoarele electrice și cele cu combustie internă. Toate noile motostivuitoare cu sarcina de 1,2 până la 5 tone vor avea la bază un concept modular uniform. “Ne dorim să le oferim clienților echipamente echivalente pentru toate aplicațiile, indiferent de tipul de acționare” explică Prokosch. În acest fel, producătorul german le facilitează clienților accesul la procesul de transformare și de adoptare a unor concepte de acționare sustenabile.

Siguranță pentru operator

Vizibilitatea nerestricționată de jur-împrejur este extrem de importantă pentru manevrarea rapidă, precisă și în siguranță a mărfurilor atunci când se operează stivuitoare. Tocmai de aceea, inginerii Linde Material Handling au venit cu o soluție ce a permis creșterea vizibilității doar prin catarg cu 20% comparativ cu modelul anterior. Contragreutatea cu dimensiuni reduse, mai plată permite o vizibilitate mai bună în spatele stivuitorului, în timp ce plafonul din sticlă ranforsată combină vizibilitatea maximă cu cea mai bună protecție posibilă.

În ceea ce privește siguranța, Linde urmărește obiectivul “Vision Zero” – reducerea numărului de accidente până la 0. Opțiuni de iluminare precum benzi LED sau VertiLight pentru reducerea intensității iluminatului astfel încât să nu orbească operatorul, dar și sistemele de asistență și avertizare a pietonilor – Linde Safety Pilot și Linde Safety Guard îi oferă operatorului informații importante pentru a preveni greșelile și accidentele.