Home Logistics Depozitare Linde Safety Pilot: soluţie inteligentă pentru creșterea siguranţei

Linde Safety Pilot: soluţie inteligentă pentru creșterea siguranţei

Linde Safety Pilot: soluţie inteligentă pentru creșterea siguranţei

Acolo unde lucrează oameni, cu siguranţă se întâmplă și greșeli. Și atunci când este vorba de stivuitoare, eroarea umană este cea mai frecventă cauză a accidentelor de muncă. Lipsa de cunoștinţe sau de concentrare din partea operatorilor pot avea consecinţe serioase – răsturnarea echipamentelor, avarierea acestora, rănirea gravă a lucrătorilor, dar și întreruperea fluxurilor logistice.

Linde Material Handling a lansat pe piaţă un system elec tronic de asistenţă a operatorilor unic – Linde Safety Pilot. Prin intermediul unui ecran amplasat pe staţia de lucru a operatorului, sistemul îi vine în ajutor pentru a manevra echipamentul în siguranţă și a evita situaţiile periculoase, reducând riscul de accidente și îmbunătăţind securitatea muncii.

Linde Safety Pilot (LSP) funcţionează ca un pilot inteligent și este disponibil în două versiuni: LSP Select și LSP Active. Oricare dintre cele două versiuni îi permite operatorului să vadă afișaţi pe ecran o serie de parametri cheie. Dacă statusul de operare al stivuitorului devine critic, pe monitor vor apărea lumini colorate de avertizare și va fi emis și un semnal acustic de alarmare.

Versiunea Active a Linde Safety Pilot intervine automat în operarea echipamentului și blocheaza funcţia de ridicare a catargului. Înclinarea unui stivuitor contrabalansat poate fi o operaţiune periculoasă. Pentru un operator nu este ușor să oprească înclinarea unui stivuitor, mai ales atunci când transportă alte mărfuri decât cele obișnuite. Pentru a garanta siguranţa acestora, operatorul ar trebui să știe și să estimeze cu precizie greutatea, centrul de greutate și înălţimea de ridicare. Acest lucru este însă nerealist, iar în practică instinctul este cel care primează. Atât în versiunea Active, cât și în cea passive, Linde Safety Pilot  are o serie de senzori care măsoară cu precizie date precum înălţimea de ridicare, unghiul de înclinare, centrul de greutate, toate aceste valori fiind afișate pe display-ul operatorului.

O soluţie, funcţii numeroase

Reducerea numărului de erori umane este doar unul dintre avantajele acestui system revoluţionar, care oferă o caracteristici de confort cum ar fi:

■ Funcţie de preselecţie a înălţimii de ridicare pentru un control precis cu doar o atingere de buton

■ Limitarea înălţimii de ridicare pentru a preveni daunele cauzate de lovirea pereţilor sau porţilor

■ Limitarea punctului de coborâre a furcilor pentru a preveni zgmotul și a împiedica uzura prematură a furcilor

■ Cântar de încărcare cu funcţii suplimentare pentru a identifica sarcina pe un stivuitor, de exemplu

■ Ecran pentru consumul de energie care arată valoarea consumului curent

■ Limitarea vitezei