Home Automotive Investiții de 16 milioane de dolari pentru Alro Slatina

Investiții de 16 milioane de dolari pentru Alro Slatina

Investiții de 16 milioane de dolari pentru Alro Slatina

Alro SA, cel mai mare producător de aluminiu din zona Europei Continentale (exceptând Rusia și Scandinavia) a investit peste 16 milioane de dolari în primul semestru din 2017 pentru creșterea capacității de producție.

“La Alro avem un program de dezvoltare pe termen lung pe care îl urmăm și am obținut rezultate foarte bune atât în ceea ce privește portofoliul de produse și calitatea, dar și la nivel operational, iar investițiile ne-au ajutat să ne întărim poziția globală” a declarat Gheorghe Dobra, CEO al Alro S.A. “Din punct de vedere operațional, noile echipamente susțin programul de extindere a gamei de produse cu valoare adăugată ridicată, specifice industriilor automotive și aeronautice, dar vor avea și un impact direct asupra creșterii eficienței energetice a companiei. În plus, va crește cantitatea de metal reciclată, cu efecte pozitive asupra mediului înconjurător.”

La începutul anului, Alro a lansat peste 20 de proiecte de investiții, totalizând aproximativ 41 milioane de dolari pentru a crește eficiența operațională și volumul produselor cu valoare adăugată ridicată pentru industria automotive și aeronautică.

Compania va dezvolta noi capacități destinate tratării termice a aluminiului și va crește capacitatea de producție pentru plăci de aluminiu de înaltă calitate, utilizate în aceste industrii și, în același timp, va extinde portfoliul de clienți.

În primele șase luni ale acestui an, Alro Group a raportat un profit net de 187 milioane lei, iar cifra de afaceri a grupului a crescut de la 1,2 miliarde lei în S1 2016, la 1,4 miliarde lei în aceeași perioadă din 2017.