Home Logistics 3 PL De la palet la Pall-Ex – depozitul din Sibiu are un design unic – mix între drive through și hub cu porţi

De la palet la Pall-Ex – depozitul din Sibiu are un design unic – mix între drive through și hub cu porţi

De la palet la Pall-Ex – depozitul din Sibiu are un design unic – mix între drive through și hub cu porţi

Deși poate nu pare, paleţii au jucat un rol important în economia globală. Încă de la începutul secolului 20, paleţii au devenit un instrument accesibil și la îndemână pentru transportul în siguranţă și eficient al diferitelor tipuri de mărfuri. Astăzi, puţine sunt produsele care nu pot fi puse pe un palet și transportate la destinaţie.

Finalul secolului 20, mai exact anul 1996 a adus o altă inovaţie în ceea ce privește transportul mărfurilor paletizate – Pall-Ex și modelul “hub-and-spoke” care, prin adunarea mai multor companii de transport independente într-o reţea, a adus eficienţe operaţionale importante în supply chainul clienţilor și le-a permis acestora să transmită partide de marfă reduse la costuri accesibile.

În România, călătoria Pall- Ex a început în 2011, compania devenind devenind rapid un vârf de lance al grupului britanic și un model pentru alte ţări care au intrat în familia Pall-Ex. Cel mai recent exemplu este lansarea, în luna aprilie, a noului hub de distribuţie, care reprezintă un etalon pentru depozitele destinate activităţilor de cross-dock nu doar din România, ci și din Europa.

“Am pornit într-o călătorie În România acum 8 ani cu 16 membri și am făcut 180 de paleţi pe noapte. Acum facem 2.000 de paleţi pe noapte. Aceasta este o nouă etapă pentru Pall-Ex România, noul hub ne permite să creștem, să ne dezvoltăm și să atingem 3.500 de paleţi manipulaţi pe noapte. În plus, avem o opţiune de extindere de încă 2.000 mp, care ne va permite să ajungem la 4.200- 4.500 paleţi pe noapte” a declarat Danor Ionescu, CEO-ul Pall-Ex România în cadrul evenimentului de inaugurare.

Acesta a precizat că hubul din Sibiu va fi unit cu huburile internaţionale din Bologna, Manchester, Paris, Barcelona. În același timp, Pall-Ex România continuă investiţiile în tehnolgie, urmând să fie implementate la nivelul reţelei sisteme CRM și TMS.

Obiectiv Pall-Ex: 2,7 milioane paleţi până la finalul anului 2019

Pall-Ex operează după un model inovator de business, astfel că, lucrând în cadrul unei reţele cu transportatori și distribuitori locali, livrează mărfuri paletizate în 24-48 ore, pe întreg teritoriul României.

Totodată, compania deţine și cea mai întinsă reţea de depozite a unei companii de logistică autohtone, având 38 de locaţii în ţară. De la lansarea pe plan naţional, din 2011 și până în prezent, Pall-Ex a transportat peste 2 milioane de paleţi în România. Recordul anterior, de 1 milion de paleţi transportaţi prin reţeaua din România a fost atins la începutul anului 2018, creșterea activităţii companiei în ultimii 2 ani fiind cu adevărat spectaculoasă. Pall- Ex România își propune ca, odată cu lansarea noului hub, să ajungă la peste 2,7 milioane de paleţi până la finalul anului.

“Am pornit acum 8 ani în călătorie cu 15 membri și 180 de paleţi pe noapte. Acum avem 38 de membri si vom atinge 3.500 paleţi pe noapte” – Danor Ionescu, CEO Pall-Ex România.

“Trebuie să gândim la un nivel mare, să acţionăm la un nivel și mai mare și să ne bucurăm de călătorie. Astăzi, aici, sărbătorim călătoria și beneficiile pe care noua locaţie ni le oferă tuturor” – Claudiu Hila, General Manager Pall-Ex România