Home Intermodal Maersk a lansat primul serviciu combinat maritim-feroviar între Asia și Europa

Maersk a lansat primul serviciu combinat maritim-feroviar între Asia și Europa

Maersk a lansat primul serviciu combinat maritim-feroviar între Asia și Europa

Noul serviciu AE19 completează gama de produse convenţionale Asia-Europa a liniei maritime daneze și oferă timpi de tranzit competitivi din Asia către porturi importante din Europa. Prima navă a ajuns pe 7 august în portul Gdansk din Polonia, având la bord marfă ce fusese încărcată în Asia în urmă cu mai puţin de două săptămâni.

Acest serviciu unic reprezintă o combinaţie între serviciul short-sea, ce conectează câteva puncte asiatice cu portul Vostochniy din estul îndepărtat al Rusiei, serviciul feroviar intercontinental ce traversează Rusia în doar 9 zile și ajunge la Sankt Petersburg. Ultima parte din drum este reprezentată de o altă conexiune short sea între Sankt Petersburg și porturile din Europa continentală.

Prima navă a încărcat în Busan marfă de origine coreană destinată pentru piaţa din Polonia. Timpul total de tranzit din Busan în Gdansk a fost de 18 zile, de două ori mai rapid în comparaţie cu serviciul maritim pe acest coridor. Timpul de tranzit din Gdansk către Busan este de 22 de zile. Serviciul poate conecta ușor și Japonia sau alte puncte de origine asiatice cu alte porturi din Europa aproape de Sankt Petersburg, cum ar fi Bremerhaven în Germania, porturi în Peninsula Scandinavă sau ţările baltice.