Home Intermodal Maersk se așteaptă la o scădere de 20-25% a volumelor în Q2

Maersk se așteaptă la o scădere de 20-25% a volumelor în Q2

Maersk se așteaptă la o scădere de 20-25% a volumelor în Q2

AP Moller – Maersk se așteaptă la o scădere a volumelor de 20-25% în al doilea trimestru din 2020 ca urmare a impactului pandemiei COVID-19.

Uitându-ne către Q2 2020, vizibilitatea rămâne redusă ca rezultat al pandemiei COVID-19. Continuăm să ne sprijinim clienții și să menținem împreună lanțurile de aprovizionare funcționale, însă cum cererea la nivel global continuă să fie afectată în mod semnificativ, ne așteptăm ca volumele în Q2 pentru toate liniile de business să scadă, posibil cu 20-25%. 2020 este un an cu multe provocări, dar răspundem proactiv cererilor scăzute și am făcut progrese în transformarea noastră și performanțele financiare, astfel că suntem bine poziționați pentru a trece furtuna,”a explicat Søren Skou, CEO Maersk.

Ca urmare a pandemiei și a scăderii cererii, în Q1, Maersk a suspendat mai mult de 90 de voiaje, ceea ce a dus la o scădere a capacității companiei cu 3,5%. Pentru Q2 compania se așteaptă să suspende aproape 140 de voiaje.

“Deși perspectivele sunt foarte incerte, este de așteptat ca cererea pentru transportul maritim containerizat să scadă în 2020 comparativ cu 2019. În prezent, este dificil de estimat coordonatele de timp sau forma pentru recuperarea volumelor în comerțul global, acestea fiind determinate de efectul combinat al virusului și politicilor guvernamentale în relație cu economia.”

Rezultate financiare pozitive în Q1

A.P.Moller-Maersk a făcut astăzi publice rezultatele financiare. Compania a avut un început de an puternic și, în ciuda impactului profund al crizei COVID-19 asupra comerțului mondial, Maersk și-a menținut avântul, obținând o creșterea a veniturilor în Q1.

EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) a crescut cu 23%, până la 1,5 miliarde dolari comparativ cu Q1 din 2019, în timp ce veniturile au crescut ușor la 9,6 miliarde dolari, în ciuda scăderii volumelor.

“Transformarea A.P. Moller – Maersk dintr-un conglomerat divers într-o companie de logistică globală digitalizată și integrată, continuă să fie validată și în acest trimestru, când ne sprijinim clienții, le conectăm și digitalizăm lanțurile de aprovizionare în timp ce creștem veniturile și eliberăm lichiditățile în aceste circumstanțe dificile,” a spus Søren Skou.