Home Intermodal Sixfold: lanțurile de aprovizionare în Europa sunt pe traiectorie ascendentă

Sixfold: lanțurile de aprovizionare în Europa sunt pe traiectorie ascendentă

Sixfold: lanțurile de aprovizionare în Europa sunt pe traiectorie ascendentă

Potrivit analizei săptămânale Sixfold, lanțurile de aprovizionare în Europa se află pe o traiectorie ascendentă, activitatea transportatorilor crescând ușor în săptămâna 4-10 mai.

Distanța medie parcursă de camioane a scăzut cu un punct procentual comparativ cu săptămâna anterioară. Situația diferă de la țară la țară ca urmare a situației de sănătate publică și a măsurilor de relaxare a izolării. În Germania, situația a fost relativ stabilă din acest punct de vedere, scăderea distanței fiind de 10% în ultimele 4 săptămâni (-8% săptămâna trecută), însă țările lovite puternic de virus, cum ar fi Franța (-22% săptămâna trecută, -42% în săptămâna 15) sau Italia (-20% săptămâna trecută, -30% în săptămâna 15), situația continuă să se îmbunătățească.

Capacitatea de transport disponibilă a scăzut de la cifra record înregistrată în perioada 27 aprilie-3 mai (+110%), pe măsură ce cererea începe să crească. Cu toate acestea, rezultatele de săptămâna trecută, +92% capacitate de transport disponibilă, sunt foarte ridicate.

Întârzierile la graniță au crescut ușor, cu 8% peste timpii normali de așteptare din perioada de dinainte de pandemie. Pe 12 mai, la prânz, platforma Sixfold înregistra întârzieri la unele granițe, cum ar fi DE→CH, BG→RO și RO→HU de peste două ore în timpul vârfurilor zilnice.