Home Logistics Depozitare Mantis inovează procesul de picking cu soluţia VVR

Mantis inovează procesul de picking cu soluţia VVR

Mantis inovează procesul de picking cu soluţia VVR

Industry 4.0 transformă într-un ritm alert procesele de producţie, dar și pe cele logistice. Și, în centrul oricărui centru de distribuţie se află activitatea de colectare a comenzilor – order picking- care poate reprezenta chiar și 65% din costul total al operaţiunilor logistice. Optimizarea activităţii de picking necesită adoptarea de idei și soluţii inovatoare care cresc productivitatea și eficienţa și minimizează erorile.

Mantis, furnizor de soluţii software pentru logistică la nivel mondial, cu o puternică amprentă în Europa, cu peste 450 de clienţi și o prezenţă la nivel mondial, Mantis are birouri în SUA, Canada, Polonia, România, Cipru, Israel și Turcia, a dezvoltat VVR – Vision Voice RFID, o soluţie de picking ce combină capabilităţile a 3 tehnologii de vârf pentru a consolida sinergia între oameni și tehnologie.

VVR îmbină beneficiile ochelarilor inteligenţi cu algoritmi avansaţi de recunoaștere a vocii și dispozitive RFID purtabile, rezultatul fiind o soluţie ce le permite lucrătorilor din depozit să aibă mâinile libere și să fie mai productivi. Utilizatorul poartă dispozitivele în loc să le ţină în mână, așa cum s-ar întâmpla în cazul terminalelor RF tradiţionale, și interacţionează cu ele visual și vocal, fără a avea nevoie să tasteze sau să apese vreun buton.  Astfel, se bucură de o libertate de mișcare totală, iar munca devine mai puţin stresantă și mai productivă.

Trebuie menţionat că sistemul de recunoaștere vocală VVR poate fi operat prin intermediul comenzilor vocale chiar și în medii cu nivel ridicat de zgomot. De asemenea, folosirea dispozitivelor purtabile, cu un risc mai redus de a cădea și a fi avariate comparativ cu terminalele de mână, are ca rezultat o reducere substanţială a costurilor cu mentenanţa echipamentelor.

VVR este un produs ce demonstrează capacitatea de a inova a Mantis, unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme software în Europa, iar soluţia propusă reprezintă o alternativă și o soluţie eficientă din punct de vedere al costurilor pentru picking. VVR nu necesită un proces de instalare și mentenanţă costisitor și îndelungat.

Un alt avantaj al soluţiei îl reprezintă faptul că utilizatorul poate efectua operaţiuni de picking atât prin voce cât și cu ajutorul ochelarilor inteligenţi, ceea ce reduce probabilitatea de erori și necesită un effort mental mai redus din partea operatorului.

Soluţia Mantis a fost deja implementată în medii de lucru reale și a fost studiată în colaborare cu Școala de Inginerie Financiară și a Managementului din cadrul Universităţii Aegean.