Home Automotive MDE Converting produce săptămânal 75.000 viziere la fabrica din Oltenița

MDE Converting produce săptămânal 75.000 viziere la fabrica din Oltenița

MDE Converting produce săptămânal 75.000 viziere la fabrica din Oltenița

Confruntați cu reducerea drastică a operațiunilor în industria automotive odată cu pandemia COVID-19, furnizorii care deservesc această industrie s-au văzut nevoiți să se replieze și să exploreze alte domenii și industrii, pentru a putea menține deschise unitățile de producție. Fabricarea de echipamente medicale, măști și viziere, atât de necesare nu doar pentru lucrătorii din prima linie, ci și pentru publicul larg, s-a dovedit a fi una dintre soluțiile identificate.

MDE Converting, companie specializată în conversia rolelor de bandă adezivă cu o unitate de producție în Oltenița, județul Călărași și-a adaptat rapid liniile de fabricație și s-a reprofilat pe producția de viziere, nefiind necesare investiții importante pentru acest proces. “A fost nevoie doar de investiții în unelte speciale, dar cu ajutorul furnizorilor noștri am reușit să ne adaptăm rapid și să începem producția începând cu data de 19 martie, imediat ce au început să vină semnale de la clienții noștri că vor începe să își reducă sau să închidă activitatea,“ declară Mircea Ghiță, Director General MDE Converting.

În prezent, MDE Converting are o capacitate de producție zilnică pentru viziere este de 15.000 bucăți, respectiv 75.000 bucăți pe săptămânal, strict pentru această activitate în fabrică lucrând 15 persoane.

Vizierele sunt produse sub forma unor kit-uri ce include pe lângă ecranele de protecție facială și elementele necesare fixării acestora, fiind avizate temporar ca și echipamente de protecție de către MAPN

Materie primă din România

Materia primă pentru fabricarea vizierelor este achiziționată de la furnizorii tradiționali, majoritatea din România, producători sau distribuitori. “Am folosit inițial materiale pe care le aveam deja în stoc, pentru alte aplicații. Nu am avut și nu previzionăm să avem probleme în aprovizionare. Având în vedere că activitatea în industria auto întârzie să înceapă, iar repornirea se va face lent, avem încă o capacitate de producție mare. Ulterior, probabil vom renunța total la viziere și ne vom întoarce la activitatea de bază“ punctează Mircea Ghiță.

Scăderea dramatică înregistrată de industria auto ca urmare a pandemiei COVID-19 a avut un impact important și asupra MDE Converting, 50% din cifra de afaceri a companiei fiind generată de clienții din această industrie. Însă, prin adaptarea rapidă la cerințele pieței și convertirea liniilor de producție pentru fabricarea de viziere, compania a reușit să evite închiderea sau chiar restrângerea activității. “În această perioadă căutăm soluții și oportunități și în alte domenii. Suntem în perioada de analiză și suntem atenți la toate măsurile luate de autorități pentru a sprijini companiile care doresc să investească,” explică Mircea Ghiță.

Kiturile de viziere pot fi comandate aici. Membrii ACAROM beneficiază de oferte speciale.

MDE Converting este furnizor pentru industria auto, dar și pentru industria de electronice, electrocasnice, publicitate, imprimare flexografică, prelucrarea metalelor, mobilier și industrie generală.