Home Automotive Mercedes-Benz și Rivian vor avea o fabrică în Europa de Est. România pe lista de posibile locații

Mercedes-Benz și Rivian vor avea o fabrică în Europa de Est. România pe lista de posibile locații

Mercedes-Benz și Rivian vor avea o fabrică în Europa de Est. România pe lista de posibile locații

Mercedes-Benz și startup-ul Rivian, susținut de Amazon, intenționează să înființeze un joint-venture pentru a produce vehicule comerciale electrice în Europa  de Est.

Locația viitoarei unități de producție ar putea fi România, Ungaria sau Polonia, au declarat reprezentanți ai Mercedes-Benz Vans, citați de Reuters.

Companiile au semnat un memorandum de înțelegere și în prezent pun la punct detaliile privind producția noilor modele pe o linie de producție comună. Companiile vor produce modele diferite în viitoarea fabrică. Principalul scop al joint-venture-ului este de a împărți costurile de producție, deși, așa cum a explicat Mathias Giesen, Director al Mercedes-Benz Vans, nu este exclus ca cele două companii să facă schimb și de expertiză. Producătorul german a mai declarat și că  dezvoltă un model de van electric propriu numit VAN.EA.

Cele două companii vor produce două vehicule comerciale ușoare în viitoarea unitate de producție – una bazată pe platforma VAN.EA a Mercedes-Benz și cealaltă pe platforma electrică Rivian Light Van. Aceastp unitate de producție va reprezenta prima locație a start-up-ului Rivian în Europa.

În plus, Mercedes a afirmat că va restructura unitățile de producție din Germania unde se fabrică modelele Sprinter pentru a compensa costurile de producție mai mari ale vehiculelelor electrice.