Home Intermodal METRAS anunță creșteri de tarife pentru transportul intermodal în 2024

METRAS anunță creșteri de tarife pentru transportul intermodal în 2024

METRAS anunță creșteri de tarife pentru transportul intermodal în 2024

Pe fondul creșterii inflației în Europa Centrală și de Est, a climatului economic turbulent, dar și al prețurilor instabile ale energiei electrice, METRANS se așteaptă la un început de an 2024 nu foarte pozitiv pentru transportul intermodal.

Într-o comunicare transmisă clienților, gigantul logistic afirmă că în 2024 costurile pentru transportul intermodal vor crește și în concordanță și tarifele aplicate de METRANS vor fi cu “până la 5% mai mari.“

“Pentru a rămâne competitivi, ne-am optimizat structura de costuri pentru a menține un serviciu accesibil din punct de vedere al prețurilor. Am finalizat toate componentele pentru stabilirea prețurilor în 2024.

Am încercat să găsim un echilibru corect între presiunea de creștere a prețurilor și situația actuală de pe piața transporturilor.  La un preț fix al energiei de tracțiune de 200 EUR/MWh și prin optimizarea constantă a produselor noastre, ne așteptăm la o creștere a prețurilor de până la 5 %,” afirmă METRANS.

Principalele elemente de cost care exercită presiune asupra creșterii prețurilor finale, arată operatorul de transport intermodal, sunt:

– prețul de utilizare a infrastructurii feroviare , care a înregistrat o creștere reală de până la 3 % în rețeaua METRANS;

– taxele impuse de autoritățile portuare, care înregistrează o creștere de 3-7 %;

– condițiile de anulare – obligația de plată pentru anularea rutelor deja comandate la DB Netz poate ajunge până la 15 % din taxa de utilizare a infrastructurii feroviare.

În plus, METRANS anunță că în 2024 va modifica regulile privind timpul de așteptare gratuit pentru camioane și va introduce o nouă reducere pentru livrările de după-amiază la anumite terminale (ADD – Afternoon Delivery Discount).