Home Logistics Depozitare P3 încheie un nou parteneriat cu Carrefour pentru un complex logistic

P3 încheie un nou parteneriat cu Carrefour pentru un complex logistic

P3 încheie un nou parteneriat cu Carrefour pentru un complex logistic

La scurt timp după ce a anunțat că va demara prima construcție speculativă de 28.000 m2 în parcul P3 Bucharest din România, P3 anunță deja pre-închirierea clădirii, ca parte a unei tranzacții mai ample, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafață totală de 81.000 m2 pentru Carrefour, cel mai mare retailer din Europa.

Noul complex Carrefour va include un depozit existent și un spațiu Build-to-Suit (BTS) frigorific, de 15.000 m2. Este prima construcție de tip Build-to-Suit demarată de P3 în România, de la achiziția P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din țară, la începutul acestui an. Noile clădiri vor mări portofoliul total al P3 în România, portofoliu care cuprinde deja opt depozite, la circa 270.000 m2.

Construcția primei clădiri a început în octombrie 2015, spațiile logistice urmând a fi predate în mai multe etape, între aprilie și octombrie 2016.

Clădirile vor fi construite de P3 după cele mai noi standarde, menite să respecte criteriile stricte de mediu impuse la nivel european și să eficientizeze costurile operaționale. Compania lucrează îndeaproape cu echipa Carrefour și explorează diverse soluții tehnologice moderne pentru a atinge aceste obiective, inclusiv iluminare cu LED, management-ul alimentării cu apă, placare eficientă energetic (etanșare în depozitul frigorific) și un sistem complet de management al clădirilor. Noul spațiu va fi proiectat, totodată, pentru a se adapta nevoilor în schimbare ale Carrefour, prin capacitatea de a fi extins.

Poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, lângă București, parcul P3 Bucharest este ocupat în totalitate, în prezent. În plus, dispune de teren care permite dezvoltarea a 114.000 m2 de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 m2 și până la 40.000 m2..

P3 Bucharest are acces direct și rapid la autostrada A1. Parcul se află în imediata apropiere a șoselei de centură a orașului, care permite accesul facil către cele șase sectoare ale Bucureștiului, către Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 22 km distanță, și către autostrada A2.