Home Logistics 3 PL Pall-Ex – conceptul care a revoluţionat distribuţia

Pall-Ex – conceptul care a revoluţionat distribuţia

Pall-Ex – conceptul care a revoluţionat distribuţia

Fondată în 1996, reţeaua Pall-Ex a devenit dintr-o afacere mică cu sediul în Marea Britanie, unul dintre liderii pieţei de servicii logistice cu prezenţă în Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Franţa, Belgia, Olanda, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Bulgaria.

Solutia Pall-Ex a schimbat total structura distribuţiei naţionale, permiţând migrarea de la transportul la nivel de camion complet o dată pe săptămână, la partidele mici-just in time-în fiecare zi. Pall-Ex a demonstrate de-a lungul celor 4 ani de parteneriat, professionalism și flexibilitate. Prin sistemul adoptat de Pall-Ex nu suntem condiţionati de un anume volum de marfă ce poate fi transportat, iar acest aspect se traduce în reducerea costurilor noastre în materie de distribuţie și automat, un cost redus al produsului la raft. Astfel, împreună oferim un beneficiu esenţial în favoarea clientului final.

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţare, CEO-ul Pall-Ex, Hilary Devey declara: “La mijlocul anilor ’90 se ducea o luptă dificilă. Băncile refuzau să-mi sprijine propunerea și drumul către succes a fost presărat cu obstacole. Chiar și după ce ne-am pus pe picioare, nu a fost ușor. Cu toate acestea, am dat dovadă de hotărâre de-a lungul anilor și am avut lângă mine o echipă foarte talentată. Au existat voci care au spus că Pall-Ex nu va rezista nici măcar 12 luni, dar 20 de ani mai târziu suntem încă aici și încă conducem. În 2016 ne uităm înapoi și celebrăm istoria, dar ne uităm și înainte la provocările și succesele care vor veni.”

Astăzi, reţeaua Pall-Ex însumează 327 de membri și transportă 3,1 milioane paleţi pe an.

5 ani de prezenţă pe piaţa din România

Pall-Ex este prezentă din 2011 și în România, compania promovând pe piaţă un model inovator de business, ce permite formarea unei reţele de transportatori și distribuitori locali, care oferă un serviciu de livrare în 24 de ore a mărfurilor paletizate, pe întreg teritoriul ţării.

Cei cinci ani de existenţă pe piaţa autohtonă, aniversaţi în 2016, reprezintă în cifre 29 de membri, peste 750.000 de paleţi transportaţi, 11,39 milioane de lei cifră de afaceri obţinută în 2015, prezenţă în 33 de locaţii, devenind cea mai extinsă reţea de depozite care aparţine unei companii de logistică din România, investiţii de 500.000 euro realizate în 2015 în achiziţia de noi echipamente de depozit și un nou sistem de management și gestiune și alţi 650.000 investiţii în acest an.

Clienţii pot transporta prin reţeaua Pall-Ex o serie de bunuri de larg consum, echipamente, electrocasnice, produse industriale finite, dar și mărfuri atipice, de la 0 la 1.200 de kilograme, aceștia având la dispoziţie 6 dimensiuni diferite de paleţi: Mega Full (0-1.200 kg), Full (400-700 kg), Full-Light (0-400 kg), Half (0-350 kg), Quarter (100- 175 kg) și Mini-Quarter (0-100 kg).

„În cei 5 ani ai activităţii noastre pe piaţa din România am reușit să atragem de partea noastră clienţi care au înţeles că activitatea noastră este menită să ajute la dezvoltarea altor business-uri și tot ceea ce ţine de transport marfă paletizată și depozitare este în grija noastră. An de an am continuat să investim pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine cerinţelor clienţilor noștri. Tocmai de aceea, sumele alocate pentru acest an s-au îndreptat în două direcţii pe care noi le considerăm cele mai importante.Tehnologia a fost prima și în acest caz am implementat un sistem de monitorizare online și confirmare electronică la client cu scopul de a crește calitatea serviciilor. Și programul Retail Plus care cuprinde servicii de paletizare, recepţie detaliată, returul documentelor și al ambalajelor a fost, de asemenea, îmbunătăţit”, declară Claudiu Hilla, General Manager Pall-Ex România.