Home Logistics The power of Jungheinrich

The power of Jungheinrich

The power of Jungheinrich

Pe 15 septembrie 2016, Jungheinrich Romania a sărbătorit, alături de clienţi și parteneri deschiderea oficială a sediului central al companiei, amplasat în localitatea Tătărani, judeţul Prahova.

Evenimentul a constituit un bun prilej pentru clienţi și colaboratori de a se întâlni cu reprezentaţii Jungheinrich AG, sosiţi din Germania pentru a lua parte la ceremonia de deschidere, dar și cu echipa locală și de a descoperi noutăţile producătorului german în materie de echipamente și servicii.

Începând cu acest an, Jungheinrich activează în România prin propria compania, după ce a preluat activitatea de vânzări, închiririere și service stivuitoare Jungheinrich a dealerului Wylze Logistik. Prezent la eveniment, Christian Erlach, Vice-Președinte Vânzări Jungheinrich AG le-a explicat invitaţilor motivul pentru care producătorul german a ales să fie prezent în România printr-o reprezentanţă proprie, subliniind că abordarea celor mai relevante pieţe prin vânzare directă face parte din strategia companiei. “De ce am venit în România ca reprezentanţă directă? România este o ţară foarte importantă pentru noi, cea mai mare din Europa de Sud-Est, a șaptesprezecea cea mai mare din Uniunea Europeană din punct de vedere economic și nu în ultimul rând, o ţară cu un ritm accelerat de dezvoltare economică. Era momentul să fim prezenţi aici.”

În 2016, reţeaua globală de vânzări directe și servicii a Jungheinrich s-a extins cu cinci noi membri: Australia, Malaezia, Chile, Africa de Sud și România.

Noul sediu Jungheinrich Romania se întinde pe o suprafaţă totală de 11.000 mp – dintre care 4.300 mp sunt destinaţi zonei de birouri, depozitului de piese și atelierului de service. Modelul de business al producătorului urmărește să le ofere clienţilor din toată lumea o gamă completă de soluţii și servicii: vânzarea de echipamente noi și uzate, servicii after sales, soluţii de închiriere pe termen lung și pe termen scurt, sisteme de management al depozitului și sisteme logistice, totul de la un singur furnizor.

Wilhelm Molitor, director general Jungheinrich Romania a vorbit despre schimbările ce au avut loc în structura organizatorică și despre planurile de dezvoltare ale companiei.

Ca și structură organizatorică Jungheinrich Romania cuprinde patru mari departamente: vânzări, rental și echipamente uzate, service și financiar. Din cadrul Wylze Logistik au fost preluaţi 73 de angajaţi, iar în prezent echipa Jungheinrich Romania numără 78 de membri, cărora li se vor alătura și alţii.

Pentru a fi cât mai aproape de clienţi și a le identifica nevoile și a răspunde acestora cât mai prompt, teritoriul ţării a fost divizat în 10 arii de vânzări, iar începând din 2017 numărul acestora va crește la 12, chiar 13. În prezent, în România există o flotă de 4.500 echipamente sub contract de service, ceea ce înseamnă o cotă de 85% din totalul vânzărilor de până acum. „Începând cu luna octombrie vom avea și un departament specializat pe sisteme logistice, întrucât am avut cereri de la clienţi pentru astfel de soluţii, în special pentru cele de tip auto pallet mover, sisteme automate de depozite, sisteme de management al depozitelor” a declarant Wilhelm Molitor.

“Din total volum de piaţă, Muntenia reprezintă 62%, Banat și Transilvania aproximativ 33%, iar Moldova aproximativ 5 procente. Începând cu 2013 piaţa de stivuitoare a avut o creștere puternică, pe primele șapte luni a acestui an remarcându-se o creștere de 46% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 2.420 de unităţi. Până la finalul anului estimăm o creștere a pieţei pînă la 4.450 de unităţi, cu 40% mai mult comparativ cu 2015, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere din Europa.” Wilhelm Molitor, Director General Jungheinrich Romania.