Home Intermodal Portul Rotterdam a recuperat volumele pierdute în 2020

Portul Rotterdam a recuperat volumele pierdute în 2020

Portul Rotterdam a recuperat volumele pierdute în 2020

În primele șase luni ale anului 2021, portul Rotterdam a înregistrat o creștere de 5,8% a volumelor de marfă comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 231,6 milioane de tone. S-au semnalat creșteri ale volumelor pentru minereurile de fier (+34,4%), cărbune(+35,8%) și mărfuri containerizate (+8.7% în TEU).

Veniturile autorității portuare au crescut în primele șase luni ale anului cu 7,5%, până la 387,6 milioane euro, profitul operațional fiind cu 16,4% mai mare, până la 174,9 milioane EUR.

Volumele de marfă containerizată în tone au crescut cu 4,4% și nu mai puțin de 8,7% în TEU. Niciodată nu au fost expediate atât de multe containere prin Rotterdam în decurs de jumătate de an. Există două motive pentru diferența dintre tone și TEU. În primul rând, au fost manipulate mai multe containere goale, în special în primul trimestru, decât în ​​aceeași perioadă din 2020. A doua cauză este că exista deja o tendință de scădere a greutății medii a containerelor pline.

Creșterea cererii de bunuri de larg consum, în combinație cu întreruperile lanțurilor logistice (inclusiv blocajul Canalului Suez, focarul de coronavirus și blocajele în porturile din sudul Chinei) au provocat întârzieri la transport la nivel global și tarife ridicate. Manipularea fluxurilor de containere s-a realizat fără prea mari probleme în Portul Rotterdam.

Fluxurile RORO s-au redresat în al doilea trimestru, după o scădere accentuată imediat după Brexit la începutul anului 2021. În al doilea trimestru se observă chiar o ușoară creștere față de 2019. Volumele sunt substanțial mai mari decât în ​​2020 (+ 8,8%). Ar trebui remarcat că în prima jumătate din 2020 volumele au fost puternic influențate negativ de restricțiile impuse. Performanța altor categorii de mărfuri vrac a crescut cu 14,7%, în principal pe fondul creșterii cererii de metale neferoase și oțel.