Home Industrii Cine este Vincent Arnault, noul director de achiziții și supply chain al Carrefour România?

Cine este Vincent Arnault, noul director de achiziții și supply chain al Carrefour România?

Cine este Vincent Arnault, noul director de achiziții și supply chain al Carrefour România?

Carrefour România va avea un nou Director de Achiziții și Supply Chain în persoana francezului Vincent Arnault. Cu peste 15 ani de experiență în vânzări și achiziții, odată cu preluarea noului rol, Vincent Arnault va ocupa și poziția de membru în Comitetul Executiv al Carrefour România.

Parte a grupului Carrefour din 2015, Vincent ocupă în prezent rolul de Director Achiziții în cadrul Carrefour Franța. El va prelua rolul de director al achizițiilor și lanțului de aprovizionare din cadrul echipei din România începând cu 1 septembrie, aducând o expertiză importantă dobândită de-a lungul anilor de experiență în funcții cheie în vânzări și achiziții în Franța.

În cadrul Carrefour, Vincent Arnauld a ocupat mai întâi funcția de Director al Departamentului de Electrocasnice și Multimedia, iar în 2018 a devenit Director Achiziții al Carrefour Franța. În acești șase ani, Vincent a jucat un rol cheie în evoluția pozitivă a companiei, reușind să crească cota de piață pentru fiecare categorie la nivelul magazinelor, precum și pentru businessul online Carrefour. Totodată, în această perioadă, Carrefour a devenit liderul organic în Franța cu peste 22% din cota de piață.

În ceea ce privește extinderea liniilor de produse, printre principalele sale realizări se numără lansarea a 1200 de produse în categoria alimentară mondială, o nouă linie de business a produselor marcă proprie și concepte noi privind produsele din categoriile Vin, Farmaceutice și Cosmetice concepute pentru hypermarketuri.

,,Mă bucur să mă alătur echipei Carrefour România și sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm proiecte inovatoare care răspund diversității nevoilor de consum și vor întări experiența de cumpărături omnicanal. Ne propunem să oferim în continuare consumatorilor noștri cea mai extinsă gamă de produse, la standarde înalte de calitate și prețuri accesibile, ducând mai departe promisiunea Carrefour de a deveni lider în tranziția alimentară”, a declarat Vincent Arnault, Director Achiziții și Supply Chain al Carrefour România.

Vincent Arnault și-a început cariera la Kraft Jacobs Suchard, ocupând poziții multiple în cadrul departamentului de vânzări. A continuat ca Director al Departamentului Central de Achiziții timp de nouă ani la Auchan, înainte de a fi promovat CEO al Auchan Telecom. Experiența sa a fost completată cu poziția de CEO al Surcouf, un lanț francez de magazine de computere pe care ulterior l-a cumpărat, după care a devenit CEO al UFP International, un furnizor în zona de revânzare și comercializare în masă.