Home Logistics Comerț international Rail Cargo Group și Pasifik Eurasia se aliază pentru a crește traficul eurasiatic prin Turcia

Rail Cargo Group și Pasifik Eurasia se aliază pentru a crește traficul eurasiatic prin Turcia

Rail Cargo Group și Pasifik Eurasia se aliază pentru a crește traficul eurasiatic prin Turcia

Rail Cargo Group și Pasifik Eurasia au pus bazele unui parteneriat ce se concentrează pe dezvoltarea transportului feroviar pe Noul Drum al Mătăsii.

Cele două companii vor folosi terminalul Köseköy din partea asiatică a Turciei ca punct comun. Mai exact, Rail Cargo Group va transporta mărfuri din Europa până la terminal, iar Pasifik Eurasia va efectua transportul către țări precum Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan și China. La întoarcerea din Asia, companiile vor urma procesul în sens invers.

Obiectivul celor două companii este să îmbunătățească poziția Turciei ca punte de transport între Vest și Est. Poziția țării ca hub feroviar pentru sud-estul Mediteranei a mai fost discutată anterior, însă acest parteneriat vine să confirme acest lucru.

Pasifik Eurasia este casa de expediții oficială a companiei de căi ferate de Turciei TCDD și operatorul terminalului Köseköy. De asemenea, compania este responsabilă pentru dezvoltarea serviciilor din Turcia pe Noul Drum al Mătăsii, cum ar fi trenurile de marfă dedicate către China. Pe de altă parte, Rail Cargo Group este un jucător active pe ruta eurasiatică, crescându-și constant volumele pe această rută, culminând cu anul 2020, când a operat 700 de trenuri între Europa și Asia.

Rail Cargo Group are deja conexiuni cu Turcia, operând 10 trenuri dus-întors pe săptămână. Cele mai multe ajung la terminalul Halkali din Istanbul, cu o legătură care se extinde de la Budapesta la Köseköy. De acum, cu ajutorul Pasifik Eurasia, toate trenurile vor ajunge în partea asiatică a Turciei, unde se află terminalul Köseköy. Astfel, Köseköy va deveni principala destinație a trenurilor Rail Cargo Group care folosesc Turcia ca poartă către Noul Drum al Mătăsii.

În terminal sunt manevrate în principal mărfuri destinate industriei automotive, industriei siderugice și a lemnului, acestea constituind principalele produse de export ale Turciei. Cele două companii urmăresc să își optimizeze lanțurile de aprovizionare și să exploreze noi oportunități prin conectarea rețelelor lor în Europa și Asia.