Home Automotive Renault Trafic Van E-Tech Electric: Un nou vehicul comercial electric disponibil în România

Renault Trafic Van E-Tech Electric: Un nou vehicul comercial electric disponibil în România

Renault Trafic Van E-Tech Electric: Un nou vehicul comercial electric disponibil în România

Renault deschide comenzile, în octombrie, pentru noul vehicul comercial Trafic Van E-Tech electric, versiune care completează gama Renault LCV complet electrică, alături de Kangoo Van E-Tech electric și Master E-Tech electric.

Această versiune electrică, ca toate celelalte vehicule utilitare Renault, nu reduce punctele forte ale omologilor săi ICE, oferind un nivel ridicat de performanţă, împreună cu multiple opţiuni și posibilităţi de personalizare. Modelul Trafic Van E-Tech electric este echipat cu un motor de 90 kW (122 CP) și un cuplu de 245.

Un mod Eco, în care puterea vehiculului este limitată, garantează o autonomie optimă. Sistemul de frânare hidraulic convenţional include acum un ARBS (Adaptative Regenerative Brake System), care maximizează recuperarea energiei.

Autonomie de până la 297 km

Datorită bateriei sale litiu-ion cu o capacitate de 52 kWh, noul Trafic Van E-Tech electric oferă o autonomie de până la 297 km în ciclul WLTP.

Există și o versiune „long range” limitată la 90 km/h, care permite o autonomie de 322 km. Bateriile sunt garantate 8 ani sau 160.000 km. În acest interval, acestea sunt înlocuite gratuit în cazul în care capacitatea acestora scade la un nivel mai mic de 70% din valoarea lor nominală (SoH: Stare de sănătate).

Trafic Van E-Tech electric dispune de trei tipuri de încărcătoare: AC monofazat de 7 kW care funcţionează cu toate tipurile de prize de acasă; încărcător rapid AC de 22 kW pentru staţiile publice, care oferă o autonomie de 50 km (WLTP) în mai puţin de 25 de minute; încărcător rapid DC de 50 kW.

Confort pentru șofer:

În interiorul cabinei, spaţiile de depozitare au o capacitate cumulată de 88 de litri (19,7 l la consolă, 14,6 l în uși și 54 l la banchetă). În funcţie de varianta de echipare, torpedoul se transformă într-un sertar „Easylife” cu o deschidere ingenioasă care facilitează accesul șoferului la un volum de 6,6 l de depozitare.

Modelul precursor, Trafic Van, a fost primul vehicul utilitar care a oferit „biroul mobil”. Prin rabatarea scaunului central, spătarul acestuia se transformă într-un birou (cu depozitare pentru agendă) sau într-o măsuţă laterală pentru luat prânzul.

Acest echipament ingenios a devenit practic un „must have” pentru profesioniști. Renault Trafic este modelul cel mai de succes în care au avut încredere peste 2,4 milioane de profesioniști încă din 1980.

Motorul electric al noului Trafic Van E-Tech electric, precum și încărcătoarele sunt fabricate la uzina Renault din Cléon, în Normandia. Bateria este asamblată la Flins, iar electrificarea vehiculului se realizează la fabrica GretzArmainvilliers.

Specificaţii Renault Trafic Van E-Tech electric:

  • Lungime (5,08 m și 5,48 m)
  • Înălţime (1,967 m și 2,498 m)
  • Volum de încărcare (furgonetă) între 5,8 m3 și 8,9 m3
  • Lungime de încărcare de până la 4,15 m (versiunea L2)
  • Capacitate de remorcare de 920 kg Sarcină utilă de 1,1 t