Home Intermodal Accesul camioanelor în Portul Constanța permis doar cu rezervare prin aplicație

Accesul camioanelor în Portul Constanța permis doar cu rezervare prin aplicație

Accesul camioanelor în Portul Constanța permis doar cu rezervare prin aplicație

Începând din 16 octombrie, accesul camioanelor de marfă în portul Constanța se va face doar pe baza rezervării în aplicația IT de Ticket Management System, informează CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Astfel, toate camioanele de marfă cu masa maximă ce depășeste 12 tone vor trebui să rezerve un slot în aplicația informatică Soluție completă de management și automatizare acces camioane în Portul Constanța. Scopul acestei aplicații îl reprezintă managementul traficului auto greu, precum și soluționarea adecvată a situațiilor neconforme, de natură să perturbe mișcarea eficientă a autocamioanelor în incinta portului.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța pune la dispoziție, cu titlu gratuit, atât soluția informatică, cât și posibilitatea de integrare/interconectare API cu soluțiile informatice existente în portofoliul operatorilor portuari.

Până în acest moment, 177 companii care își desfășoară activitatea în portul Constanța (Zona Constanța, Zona Midia, Zona Mangalia și Zona Basarabi) sunt înregistrate în cadrul aplicației, potrivit datelor CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Astfel, toți transportatorii cu activitate în Portul Constanța își rezervă prin intermediul acestei aplicații intervalul orar pentru activitatea de încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă, accesul fiind validat ulterior de către operatorul portuar respectiv.

Soluția informatică respectivă a intrat în faza de testare din luna august 2023, perioadă în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunității portuare și a celor constatate de echipa CN APM.

Rezervările în aplicație pot fi făcute pe pagina principală a website-ului portului Constanța, accesând www.portofconstantza.com – rubrica Acces Constanța Port sau la linkul: https://booking.portofconstantza.com.