Home Automotive RIO digitalizează logistica grupului Volkswagen

RIO digitalizează logistica grupului Volkswagen

RIO digitalizează logistica grupului Volkswagen

RIO, marca digitală a TRATON RIO, și Volkswagen Group Logistics intenţionează să dezvolte o soluţie digitală pentru logistica de transport a Grupului Volkswagen, având ca scop înregistrarea unor economii de câteva milioane de euro pentru producătorul de mașini.

Întrucât sunt peste 150 de firme de expediţie, care lucrează cu Grupul Volkswagen, în viitor, fiecare camion din această reţea va fi înregistrat în același mediu digital. De aceea, compania are nevoie de o soluţie IT eficientă. RIO, subsidiara TRATON, va crea baza acestor servicii digitale. Brandul dezvoltă o platformă logistică bazată pe cloud, încă din 2016, pentru a sprijini toate părţile lanţului de livrare în digitalizarea activităţii lor.

Noile servicii vor putea fi utilizate pe orice brand de camioane, întrucât RIO este un producător independent de soluţii. Volkswagen Group Logistics GmbH & Co. OHG este una dintre cele mai mari companii de logistică după cifra de afaceri. Doar în Europa, compania coordonează zilnic în medie 18.000 de camioane, care ajung la furnizori, unităţi de producţie și dealeri.