Home Intermodal Situație critică în Portul Koper

Situație critică în Portul Koper

Situație critică în Portul Koper

Întârzierile navelor de containere, împreună cu creșterea volumelor de marfă, duc la perturbări în lanțurile de aprovizionare, anunță reprezentanții portului sloven Koper.

“Situația extraordinară din porturile din Orientul Îndepărtat încă nu s-a îmbunătățit, ceea ce duce la întârzieri ale sosirilor navelor de containere în Portul Koper și alte porturi europene. În plus, alte provocări specifice sunt prezente în lanțurile de aprovizionare. Întârzierile menționate, împreună cu volumele mari de marfă, contribuie la alternări ale proceselor deja stabilite pe lanțurile de aprovizionare și la un nivel mai mare de utilizare ale depoului și infrastructurii terminalului nostru. Aceasta are un impact negativ asupra productivității pe toate segmentele, incluzând operațiunile feroviare. Mai mult, weekend-ul trecut ne-am confruntat cu condiții meteorologice deosebite (vânturi puternice), care au afectat de asemenea operațiunile terminalului de containere.

Dorim să menționăm că terminalul de containere a operat și va opera 24/7 în perioada următoare cu toate resursele disponibile pe segmentele de vase, vagoane și camioane pentru a diminua cât mai mult din impactul întârzierii navelor. În același timp, trebuie să avem o atenție deosebită și la cerințele anti-covid pentru a ne asigura că angajații și partenerii noștri se află în siguranță, iar operațiunile pot continua” se arată într-o informare transmisă de Portul Koper.