Home Logistics Depozitare STIHL România triplează suprafața depozitului din Otopeni

STIHL România triplează suprafața depozitului din Otopeni

STIHL România triplează suprafața depozitului din Otopeni

Reprezentanța locală a grupului german STIHL, unul dintre cei mai mari producători de motounelte la nivel mondial, continuă investiția în centrul logistic din Otopeni și în dezvoltarea rețelei de dealeri.

Centrul logistic al companiei deschis în 2005 își va tripla suprafața în urma unei investiții de aproximativ 6 milioane de euro din fondurile locale ale companiei. “Noul spațiu va compensa capacitatea de stocare de care aveam nevoie deja de trei ani. Cu această investiție vom demara noi procese de organizare și vom crește productivitatea, devenind mult mai eficienți în logistică și gestionarea în toate procesele companiei”, a declarat Ioan Mezei director general STIHL România.

De asemenea, importatorul își concentrează atenția și asupra extinderii rețelei de dealeri și a implementării noului sistem de business online STIHL Online Platform (SOP), la care au aderat deja 30 dintre cei 200 de dealeri STIHL în România.

“Până în prezent, la STIHL Online Platform (SOP) au aderat 30 de dealeri, care sunt repartizați uniform pe teritoriul țării. Lucrăm la implementarea acestui sistem de peste doi ani și ne bucurăm că partenerii noștri locali și l-au asumat într-un număr atât de mare. Sistemul va permite fiecărui dealer local să își păstreze și să își administreze clienții locali, la fel ca până acum, doar că acum mai au încă un canal de comunicare și vânzare deschis către ei”, a explicat Ioan Mezei. Compania este în permanentă căutare de parteneri noi.

“Dezvoltarea unui astfel de business local se poate face relativ ușor, dacă se respectă un set de reguli și standarde. Aportul investițional propriu minim este de minim 10.000  de euro, iar nivelul la care se poate ajunge cu business-ul este foarte ridicat. Spre exemplu, anul trecut am avut trei dealeri care au atins un nivel al vânzărilor de peste 1 milion de euro, fiecare. Iar anul acesta ne așteptăm la încă 5-6 parteneri care să atingă aceeași performanță”, a precizat directorul general STIHL România.

STIHL România a atins în primele patru luni nivelul de anul trecut. La nivel mondial compania a anunțat recent rezultatele financiare, care arată o creștere de 9,7 procente, cifra de afaceri atingând 3,8 miliarde de euro.