Home Logistics Ambalare Studiu DS Smith: 9,8 milioane de m3 de aer sunt livrate anual în casele românilor

Studiu DS Smith: 9,8 milioane de m3 de aer sunt livrate anual în casele românilor

Studiu DS Smith: 9,8 milioane de m3 de aer sunt livrate anual în casele românilor

Pe măsură ce prețul materiilor prime crește în toate industriile, cutiile supradimensionate care conțin materiale în exces generează 600.000 de transporturi de livrare inutile, ceea ce duce la eliberarea în atmosferă a 10.505 de tone de CO2 care ar putea fi evitate în fiecare an, arată un studiu recent al DS Smith.

Cercetările realizate de companie au constatat că ambalajele de carton care nu se potrivesc cu conținutul lor transportă inutil acest exces de aer în camioane și în casele consumatorilor, precum și că implică resurse inutile:

  • 25.218 tone de carton suplimentar în ambalaje – la un cost de 33,7 milioane de lei
  • 71 de milioane de m2 de bandă adezivă – de 195 de ori suprafața Palatului Parlamentului
  • 9 milioane de m3 de material de umplutură – suficient pentru a umple Arena Națională de 3 ori

Pe lângă impactul asupra mediului pe care îl au cutiile supradimensionate, există și un efect negativ în lanț asupra percepției consumatorului despre brand. Atunci când se confruntă cu o cutie cu prea multe ambalaje, 14% dintre consumatori spun că aceasta i-a făcut să se simtă frustrați față de brandul de la care au achiziționat produsul.

În ceea ce privește așteptările lor, consumatorii spun că pe viitor ar dori să primească ambalaje fabricate din surse alternative regenerabile (46%), ambalaje care să se potrivească perfect cu articolele cu forme ciudate (33%) și ambalaje impermeabile (36%).

25 de milioane de colete sunt expediate în fiecare lună prin intermediul cumpărăturilor online, iar studiul a arătat că, deși 93% dintre întreprinderile care vând bunuri online recunosc că folosesc ambalaje care nu sunt de dimensiuni apropiate de produs, peste jumătate dintre acestea se concentrează pe posibilitățile de reciclare (55%) și puțin sub o treime pe capacitatea de reutilizare (30%) a ambalajelor.

“Comerțul online nu mai este doar un trend în România, ci și o necesitate, o realitate curentă a pieței. Diferențiatorul pe care DS Smith Packaging România îl propune clienților din acest sector este optimizarea ambalajelor din toate punctele de vedere: fie că vorbim despre adaptarea volumului ambalajului utilizat în transport la conținutul coletului, de optimizarea lanțului de aprovizionare cu ambalaje al clientul, și chiar de perfecționarea liniei de ambalare.”Christian Schmidt, Cluster Director DS Smith Packaging Romania.