Home Automotive TMD Friction și Jungheinrich un parteneriat pentru eficienţă în logistică

TMD Friction și Jungheinrich un parteneriat pentru eficienţă în logistică

TMD Friction și Jungheinrich un parteneriat pentru eficienţă în logistică

Parte a grupului japonez Nisshinbo, TMD Friction, unul dintre liderii industriei de soluţii de frânare la nivel mondial, are eficienţa adânc întipărită atât în filozofia sa la nivel corporativ, cât și în operaţiunile curente.

Fondată în anul 1878, compania are în prezent site-uri de producţie și R&D în 12 ţări, pe 4 continente și peste 5.000 de angajaţi, dezvoltând produse de frânare pentru majoritatea brandurilor și tipurilor de mașini din lume.

În România, TMD Friction și-a început activitatea în anul 2008, fabrica de la Caransebeș devenind un punct strategic pentru întreg grupul.  Zilnic, la unitatea din Caransebeș se produc peste 90.000 de plăcuţe de frână echivalentul a peste 22 milioane de unităţi anual, reprezentând aproximativ 10% din producţia totală a grupului. În cea mai mare parte, plăcuţele produse aici sunt pentru brandul premium Textar, ce oferă soluţii de frânare pentru peste 99% din parcul auto european. Fiecare dintre fabricile TMD Friction operează respectând principiile Kaizen, unul dintre cei mai importanţi piloni ai filozofiei fiind îmbunătăţirea continuă pentru a maximiza eficienţa la nivelul tuturor proceselor de business.

Compania se mândrește cu faptul că poate să ofere produsele potrivite la momentul potrivit pentru fiecare client, și pentru a realiza acest obiectiv, reţeaua de distribuţie globală, inclusiv centrele de depozitare, joacă un rol cheie.

O soluţie logistică integrată de la un singur furnizor

Pentru a îmbunătați productivitatea și eficienţa în cele două depozite – pentru materii prime și produse finite ale fabricii sale din România, TMD Friction avea nevoie de o soluţie logistică de la un singur furnizor care să acopere toate procesele de manipulare a mărfurilor, din faza de planificare și până la implementarea în activităţile curente, pentru sarcini cum ar fi: încărcarea/descărcarea din unităţile de transport, depozitarea și pickingul.

Furnizorii TMD Friction sunt aleși pe baza celui mai bun raport calitate-preţ, decizia fiind susţinută la nivel corporativ.

Astfel, Jungheinrich România a fost furnizorul selectat pentru această nevoie, deoarece a planificat și a pus în funcţiune soluţia logistică adecvată nevoilor clientului. Flota de peste 30 de echipamente furnizate de Jungheinrich România pentru fabrica de la Caransebeș a inclus:

  • Stivuitoare electrice cu trei roţi Seria 2– Principalele cerinţe atunci când vine vorba de aplicaţiile de transport ale mărfurilor în depozit sau de încărcarea/descărcarea mijloacelor de transport sunt costul cât mai redus, eficienţa energetică și fiabilitatea. Aceste stivuitoare sunt ideale pentru transferul rapid al mărfurilor în spaţii înguste, mai ales în cazul încărcării și descărcării vehiculelor de transport, oferind multiple avantaje: conceptul Pure Energy asigură eficienţa energetică optimă, dimensiunile compacte conferă manevrabilitate superioară, postul de lucru ergonomic îi oferă operatorului un mediu de lucru lipsit de oboseală iar catargul compact oferă o vizibilitate excelentă.
  • Pentru aplicaţii de depozitare atât în interior, cât și în exterior, Jungheinrich a inclus în soluţia oferită clientului și modele de stivuitoare cu catarg retractabil din Seria C, o soluţie flexibilă și fiabilă pentru depozitarea și extragerea sigură și eficientă a paleţilor, indiferent de condiţiile de teren. În flota clientului a fost adăugat și primul model de transpalet electric cu operare la mare înălţime și tehnologie Lithiu-ion integrată. ERC 214zi este un model conceput pentru operaţiuni de depozitare și scoatere din depozit la înălţimi mari, de până la 6 m. Ultra-compact și manevrabil graţie designului revoluţionar cu baterie Litiu-ion integrată, oferă o stabilitate operaţională îmbunătăţită și o capacitate mai mare datorită centrului de gravitaţie mai jos și a caracteristicilor de manevrabilitate superioare.
  • Pentru aplicațiile de picking, Jungheinrich i-a furnizat clientului modelul de selector de comenzi EKS 310 medium/high level. Acesta este un echipament optimizat pentru utilizarea în depozite datorită performanţelor de deplasare și ridicare. În depozitele pe culoare largi, acest model, cu economie de energie 24-Volţi și cu deplasare simplă, se remarcă printr-o ergonomie excelentă și o capacitate de picking foarte bună. Înăţimea catargului poate varia, selectarea comenzilor până la peste 10 m fiind posibilă fără probleme.

Bateriile Litiu-ion, performanţă de top

“Tehnologia bateriilor Li-Ion oferă garanţia că TMD Friction va beneficia de puterea maximă a echipamentelor, operaţiuni continue, fără timpi-morţi și performanţe ridicate datorită timpilor de încărcare reduși și mentenanţă zero. În plus, Jungheinrich oferă 5 ani garanţie pentru tehnologia Li-ion, toate componentele bateriei fiind dezvoltate în cadrul companiei,” spune Imke Fasold, Managing Director Jungheinrich România.

Bateriile Litiu-ion sunt mereu gata de lucru, fără a fi nevoie să fie încărcate sau schimbate în timpul turelor de lucru. După o încărcare parţială de doar 30 de minute, o baterie de 24V atinge 50% din capacitatea sa. Posibilităţile de încărcare parţială în timpul pauzelor operatorilor, de exemplu, garantează disponibilitatea 24/7 a echipamentelor și crește flexibilitatea în timpul operaţiunilor din depozit. Pentru o încărcare completă a unei baterii Litiu-ion este nevoie de doar 1h 20 minute, faţă de 8-10 ore în cazul bateriilor cu plumb-acid și, în plus, consumul de energie este cu 20% mai mic comparativ cu cel al bateriilor convenţionale.

Ca rezultat al soluţiei oferite de Jungheinrich, TMD Friction a atins un nivel superior al flexibilităţii în operaţiunile logistice, a putut utiliza operatorii din depozit și fabrică mai eficient, a redus erorile și se poate baza pe o soluţie fiabilă, care răspunde nevoilor și cerinţelor sale.