Home Logistics Toyota Material Handling Romania: Primul HUB de automatizare a proceselor intralogistice din țară

Toyota Material Handling Romania: Primul HUB de automatizare a proceselor intralogistice din țară

Toyota Material Handling Romania: Primul HUB de automatizare a proceselor intralogistice din țară

Toyota Material Handling Romania, parte a grupului Toyota Material Handling, lider mondial în domeniul echipamentelor de manipulat marfa, a format la București o echipă de specialiști în proiecte de automatizare pentru a susține activitatea depozitelor cu echipamente fără operatori. Compania a lansat astfel primul HUB de automatizare a proceselor intralogistice din țară.

Cu peste 250 de proiecte de automatizare livrate cu succes și peste 800 de echipamente ghidate automat care funcționează în Europa, avem o experiență vastă în gestionarea proiectelor de automatizare. Cu specialiști dedicați automatizării care vor trece prin diferitele faze ale proiectului, partenerii noștri pot fi siguri că vor primi cea mai bună soluție pentru atingerea obiectivelor,” explică Gabriel Carsofschi, Automation Project Manager Toyota Material Handling Romania.

Depozitul viitorului fără stivuitoriști

Automatizarea în intralogistică este în plină expansiune, înlocuind forța de muncă umană, tot mai greu de găsit, de calificat și de păstrat. Automatizarea optimizează fluxurile de mărfuri, reducând în același timp daunele, timpul și costurile. În acest fel, operatorii devin disponibili să se ocupe de sarcini mai complexe în locul celor repetitive, fără valoare adăugată. Manipularea automată a paleților necesită, de asemenea, mai puțină mentenanță și energie și contribuie la creșterea productivității și îmbunătățirea siguranței și securității la locul de muncă. Rentabilitatea investiției se poate obține în decursul a 2 ani.

Echipamentele Toyota Autopilot sunt programate pentru a realiza toate sarcinile în siguranță și pentru a lucra alături de operatorii din depozit într-o simbioză perfectă. Scannerele de siguranță încorporate și unitățile de detectare a obstacolelor previn coliziunile reacționând rapid la piedicile ce pot apărea pe traseul de lucru. Senzorii de încărcare și camerele video asigură o manipulare precisă și sigură a mărfii.

Oferta Toyota Material Handling Romania cuprinde soluții automatizate pentru:

  • zona de depozitare
  • zona de aprovizionare
  • zona de cross-docking
  • manevrarea paleților fără sarcină
  • zona de ieșire a produselor finite

“Putem identifica împreună fluxurile în care automatizarea va adăuga cea mai mare valoare activității, începând călătoria spre automatizare pas-cu-pas. Dupa ce am identificat fluxurile ce pot fi automatizate, gândirea lean ne va ajuta să standardizăm procesele pentru a face automatizarea cât mai eficientă,” concluzionează Gabriel Carsofschi – Automation Project Manager.

Aflați mai multe despre soluțiile automatizate la https://toyota-forklifts.ro/automatizari/solutii-automatizate/