Home Automotive Un britanic în fruntea Direcției Logistice Centrale Dacia

Un britanic în fruntea Direcției Logistice Centrale Dacia

Un britanic în fruntea Direcției Logistice Centrale Dacia

Graham Lawrence Aylett a fost numit în fruntea Direcției Logistice Centrale Dacia România, situată pe platforma industrială de la Mioveni, succedându-i lui Ștefan Gaibu, care devine noul șef Proiect Operaţiuni Logistice ALE (Alianţa Logistică Europa) Corporate, la Renault, în Franţa.

Graham Lawrence Aylett (43), de origine britanică, are o experiență profesională de 25 de ani în domeniul logisticii în industria auto, obţinută la Centrul de Piese de Schimb Renault – Nissan din Lutterworth, Marea Britanie, unde și-a început activitatea în 1991. Până în 2010, a avut o serie de responsabilităţi în calitate de şef proiect sau şef al Centrului Logistic, iar mai apoi s-a alăturat Renault România, în fruntea Centrului de Piese de Schimb de la Oarja (parte a Renault Comercial România), în calitate de director. Din iunie 2016 ocupă funcţia de director al Direcţiei Logistice de la Mioveni.

Ştefan Gaibu (40) este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemițanu din Republica Moldova și a urmat două programe de MBA, în Franţa. Activitatea în cadrul Dacia a început-o în 2001 ca organizator transport, ulterior ocupând poziţiile de şef serviciu Transport şi Gestiune Ambalaje, şef departament Transport Naţional, şef departament Transport Piese şi Vehicule. În anul 2012 a fost numit director executiv adjunct al Direcţiei Logistice Dacia.

Direcția Logistică România, amplasată pe platforma industrială Mioveni, asigură atât expedierea componentelor vehiculelor din gama Dacia, Renault şi Nissan către uzine ale Alianţei Renault – Nissan în lume, cât şi pe cea a vehiculelor finite pe teritoriul României şi la export, către reţeaua comercială. Direcția Logistică cuprinde şi centrul logistic AILN (Alliance International Logistic Network), care a împlinit anul trecut 10 ani de existenţă.

AILN Mioveni asigură importul și expediţia pieselor către uzine ale Alianţei Renault-Nissan din lume. În total, la nivelul Grupului Renault, sunt 10 centre logistice AILN, cel de la Mioveni fiind cel mai mare dintre acestea.

De asemenea, începând cu luna iunie Centrul Tehnic Titu (CTT) – parte a centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie –  va fi condus de Ioana Manda. Aceasta o înlocuieşte pe Anica Muntean, care devine director Proiect în cadrul Grupului Renault România. Inaugurat în 2010, Centrul Tehnic Titu (CTT) este responsabil de testarea vehiculelor şi componentelor mecanice în diversele faze ale proiectelor gamei Global Access. CTT face parte din Renault Technologie Roumanie, cel mai mare centru de inginerie al Renault din afara Franţei.