Home Logistics 3 PL Soluțiile alternative de transport și abordarea regională au crescut afacerile GEFCO România în 2015

Soluțiile alternative de transport și abordarea regională au crescut afacerile GEFCO România în 2015

Soluțiile alternative de transport și abordarea regională au crescut afacerile GEFCO România în 2015

GEFCO România, filiala locală a Grupului GEFCO a obținut în 2015 cele mai bune rezultate financiare din ultimii 5 ani. Jucător important pe piața autohtonă de logistică industrială, GEFCO România a raportat o cifră de afaceri de 64 milioane de euro pentru anul 2015,  cu 23% mai mult comparativ cu 2014, cea mai mare rată de creștere din ultimii 5 ani.

„În 2015, oferta GEFCO România s-a dovedit a fi aliniată cu nevoile clienţilor internaţionali – optimizarea fluxurilor de transport prin soluţii alternative şi trecerea de la cumpărarea la nivel local la o abordare regională şi chiar internaţională. Faptul că această realizare a fost obţinută fără a face compromisuri în ceea ce priveşte calitatea serviciilor este rodul eforturilor depuse de echipa mea”, a declarat Jérôme Chevrolet, Director General al filialei din România.

Prezentă de 11 ani pe piața din România, filiala locală a Grupului GEFCO s-a dezvoltat permanent, devenind o organizaţie care are acum peste 116 angajaţi şi o cifră de afaceri înregistrată de 64 milioane de euro, în creştere faţă de cele peste 52 de milioane realizate în anul 2014.

Procesul implementat şi bine planificat de optimizări, la care au fost supuse toate fluxurile de transport ale companiei în cursul anului 2015 a influențat pozitiv activitatea companiei. „A existat o creştere a numărului de transportatori cu care colaborăm, în acelaşi timp fiind consolidate şi dinamizate parteneriate și cu alte filiale GEFCO, pentru a sprijini dezvoltarea afacerii”, a adăugat Jérôme Chevrolet.

În 2015, activitatea dedicată vehiculelor finite (Finished Vehicles Logistics), una din activitățile de bază a GEFCO, a înregistrat o creştere importantă, depăşind rezultatele din 2014 și însumând operarea a 160.000 de vehicule. Această linie de activitate deserveşte producătorii de vehicule, precum şi importatorii şi distribuitorii de maşini, furnizând o gamă largă de soluţii, de la scheme simple de transport la soluţii multimodale optimizate. Pentru filiala din România, anul 2015 a însemnat dezvoltare în toate sectoarele de activitate şi, alături de activitatea de Finished Vehicles Logistics, un factor important al creşterii cifrei de afaceri au fost soluţiile door-to-door de transport aerian și maritim. De altfel, GEFCO România a primit premiul pentru Cel mai bun furnizor extern de servicii logistice (Non BOP Logistic Award) de la Dacia Renault, unul din clienţii principali ai companiei, ca recunoaştere a serviciului de calitate oferit în transportul de vehicule finite fabricii de la Mioveni.

Începând cu 2015, compania are 3 hub-uri de distribuție în România, asigurând, în afară de Arad şi Bucureşti, încă un centru la Bacău, ca rezultat al colaborării cu un partener local. Astfel, operaţiunile din partea estică a României sunt gestionate mai uşor şi mai eficient, reprezentând în acelaşi timp un liant pentru activităţile desfăşurate în Moldova.