Home Retail Unilever cel mai bun supply chain in Europa

Unilever cel mai bun supply chain in Europa

In topul Supply Chain Top 25 Europe, dat publicitatii cu ocazia conferintei Gartner Supply Chain Executive Conference 2013, care a avut loc pe 23 si 24 septembrie la Londra, compania producatoare de produse destinate alimentatiei, ingrijirii locuintei si ingrijirii personale si-a mentinut pozitia de lider castigata in 2012, “demonstrand excelenta in supply chain si initiativa de lider an dupa an” declara reprezentantii Gartner.

Grupul spaniol de retail Inditex a ocupat locul secund si a fost apreciat pentru ca “a dat dovada de initiativa si a avut o crestere continua intr-un mediu al modei adesea instabil, fiind capabil sa-si controleze supply chain-ul in cele mai mici detalii”.

Retailerul de imbracaminte suedez H&M a ocupat cel de-al treilea loc al clasamentului. “Este o companie proactiva in controlarea ciclului de viata al produselor sale, aducand numeroase noutati in timpul unui sezon.”

Pentru realizarea acestui top, compania de analiza si cercetare Gartner utilizeaza o combinatie intre datele financiare oficiale si opinia companiilor din domeniu.

Directorul de cercetare Christian Titze a declarat “acest top european al supply chain-urilor analizeaza companii din industria automotive, chimica, a bunurilor de larg consum sau segmentul de retail, cu sediul in diverse tari europene, inclusiv Franta, Germania, Spania, Suedia, Elvetia si Marea Britanie.

Managerii de supply chain ai companiilor pot utiliza aceasta analiza pentru a dezvolta si implementa strategii de supply chain integrate, colaborative si bazate de cerere.

Liderii acestui top aduc o varietate de bune practici comunitatii, de la practicile colaborative avansate cu parteneri din aval si din amonte, la inovatii in analiza cererii sau planuri integrate de business care duc operatiunile de vinzari si planificare la un alt nivel.”