Home Companii Eficienta in logistica pentru retail

Eficienta in logistica pentru retail

Sistemul Schaefer Case Picking (SCP) este un sistem cu o configuratie unica ce ofera numeroase posibilitati pentru a reduce costurile in logistica din sectorul de retail. Designul modular nu doar ca poate fi adaptat cerintelor individuale ale clientului, dar poate fi combinat cu alte sisteme sau integrat in diferite tehnologii pentru a-i oferi utilizatorului o flexibilitate crescuta si un avantaj competitiv. Proiecte implementate in lumea intreaga confirma deja modularitatea si scalabilitatea acestui sistem.

Importanta vitezei de miscare, a preciziei si transparentei capata o pondere tot mai mare in sectorul de retail. Luand in considerarea cresterea constanta a diversitatii elementelor si a dimensiunii loturilor, eficienta proceselor logistice interne, dar si tehnologiile aplicate devin instrumente vitale in lupta cu competitorii. Observatorii pietei si expertii sunt de parere ca un grad mai mare de automatizare a sistemelor de procesare va deveni o necesitate in sectorul de retail. Prin lansarea sistemului Schaefer Case Picking, specialistul in intralogistica SSI Schaefer a devenit unul dintre liderii in pietei pe acest segment. Acest sistem, care a castigat numeroase premii, este un sistem complex, cu design modular si care poate fi extins in functie de necesitati pentru o ordonare automata a produselor.

Din punct de vedere tehnic, sistemul SCP este un circuit tampon compact si foarte dinamic, cu o productivitate de 30.000 pana la 50.000 de unitati pe zi. Marfurile din paletii din depozit sunt separate in mod automat, puse in straturi pe platforme de incarcare si sunt transportate utilizand procese de miscare moderata a produselor.

Operatiunile de picking din platformele de incarcare suprapuse pot fi realizate automat utilizand o singura unitate sau mai multe in paralel.

O ordonare pe mai multe niveluri conform cu planurile magazinelor este deja posibila cu ajutorul sistemului tampon.

Procesele de depozitare si fluxul de identificare a produsului, urmarire si inventar sunt astfel proiectate incat sa poata fi realizate fara etichetarea cu coduri de bare sau dispozitive de receptie-transmisie – un avantaj in plus la depozitarea produselor la temperatura controlata.

In timpul procesului de picking, datele sunt prelucrate cu ajutorul unor senzori foto-optici. Toate datele articolelor sunt deja procesate cand marfa ajunge in zona de livrare, in timp ce datele de expirare si urmarirea lotului sunt activate. Toate aceste date, impreuna cu alti parametri precum greutatea sunt disponibile pentru o paletizare ulterioara a articolelor.