Home Intermodal Viitorul în transportul de marfă: Hellmann Worldwide Logistics și DRONAMICS demarează livrarea cu drone în Europa din 2022

Viitorul în transportul de marfă: Hellmann Worldwide Logistics și DRONAMICS demarează livrarea cu drone în Europa din 2022

Viitorul în transportul de marfă: Hellmann Worldwide Logistics și DRONAMICS demarează livrarea cu drone în Europa din 2022

Hellmann Worldwide Logistics și DRONAMICS, dezvoltatorul și operatorul de drone pentru transportul de marfă pe distanțe scurte, au anunțat un parteneriat pentru a dezvolta și a oferi un nou serviciu transfrontalier pentru transporturile în regim de urgență.

Ca parte a acordului de cooperare, Hellmann intenționează să ofere primele rute cu drone fără pilot de la DRONAMICS încă din 2022.

Parteneriatul își propune să le ofere clienților o soluție la cerere pentru transportul de mărfuri, serviciul DRONAMICS pe distanțe medii oferind o livrare rapidă la un cost competitiv, afirmă reprezentanții Hellmann. Cele două companii vor colabora pentru a dezvolta rutele inițiale pe care le vor pilota pentru clienți încă de la începutul anului viitor. Prima zonă geografică de interes este Europa, unde regementările existente permit operațiuni pe întreg spațiul UE. Potrivit Hellmann, DRONAMICS este un deschizător de drumuri în rândul dezvoltatorilor de drone cu rază lungă de acțiune, compania urmărind să obțină în premieră  autorizația operațională pentru zboruri internaționale cu drone fără pilot în toată Europa.

„Parteneriatul cu DRONAMICS ne permite să oferim clienților noștri soluții inovatoare și personalizate, în special pe segmentele de piață în creștere cum ar fi cel al pieselor de schimb, comerțului electronic și al celui de produse ce necesită temperatură controlată. Serviciul DRONAMICS permite livrarea în aceeași zi cu drone pe distanțe medii, cu o autonomie de până la 2.500 km și o capacitate de încărcare impresionantă de 350 kg. Credem că acesta va fi un punct de referință în istoria logisticii ”, a declarat Jan Kleine-Lasthues, Chief Operating Officer Airfreight al Hellmann Worldwide Logistics.

„Suntem extrem de fericiți că avem ocazia să lucrăm cu un furnizor de logistică de top, cum este Hellmann, o companie cu o rețea globală și o strategie de construcție a lanțului de aprovizionare al viitorului. Colaborarea cu companiile de freight forwarding reprezintă o parte esențială a viziunii noastre pentru a face livrările în aceeași zi o realitate ”, a spus Svilen Rangelov, CEO și cofondator al DRONAMICS.

Ca parte a acordului, DRONAMICS va furniza echipamente și expertiză pentru a opera zborurile cu dronă fără pilot, angajând personal local în diferite roluri tehnice. Se așteaptă ca primele zboruri comerciale cu drone să înceapă în 2022.