Home Logistics FANUC produce robotul cu numărul 750.000

FANUC produce robotul cu numărul 750.000

FANUC produce robotul cu numărul 750.000

FANUC Corporation, unul dintre cei mai importanți furnizori din lume în tehnologie pentru automatizare, își consolidează poziția pe piață odată cu fabricarea robotului industrial cu numărul 750.000.

FANUC atinge astfel cel mai ridicat prag al producției, depășind orice alt producător din domeniu.

În prezent, FANUC produce lunar aproximativ 8.000 de roboți industriali în fabricile sale din Japonia, deși capacitatea lunară a specialistului în automatizări poate depăși 11.000 de unități. Compania este renumită pentru facilitățile sale de producție extrem de automatizate, unde mii de roboți demonstrează fiabilitate, dexteritate și viteză în construirea propriilor produse FANUC care includ roboți, controlere și mașini-unelte. Robotul cu numărul 750.000 va fi livrat către un client european.

Cel mai mare grup de clienți FANUC este alcătuit din producătorii de vehicule și furnizorii acestora, deși producătorii din alte industrii – precum industria de electronice, alimentară, farmaceutică și medicală – își dezvoltă, de asemenea, baza de roboți industriali. Deși debutul pandemiei de Coronavirus a dus inițial la o scădere a comenzilor de roboți, FANUC a asistat la o revenire puternică a vânzărilor, în special în Asia și S.U.A..

În Europa, redresarea a început cu adevărat”, afirmă Shinichi Tanzawa, președinte și CEO al FANUC Europe Corporation.Deși nivelul de comenzi al FANUC pentru roboți în Europa a crescut doar ușor în anul fiscal trecut, vânzările din ultimele luni sunt la un nivel istoric.

FANUC are planuri ambițioase în Europa, unde compania își extinde constant rețeaua de vânzări și servicii. Numai în ultimii patru ani, FANUC a investit peste 120 de milioane de euro în noi facilități în toată Europa. Pentru a sprijini planurile sale de creștere, compania va investi încă 100 de milioane de euro în următorii trei ani.

Tanzawa spune: „Suntem încrezători că tendința către robotizare se va intensifica și că roboții FANUC vor ajuta clienții să își automatizeze fabricile și să reducă costurile, așa cum face FANUC la propriile fabrici. Vom face tot ce este necesar pentru a ne sprijini clienții în aceste eforturi.