Home Logistics Volvo a ales Carton Flow de la Dexion

Volvo a ales Carton Flow de la Dexion

Volvo a ales Carton Flow de la Dexion

Când producătorul suedez Volvo Trucks a avut nevoie să crească eficienţa departamentului de manipulare al halei fabricii din Gothenburg, a apelat la sistemele gravitaţionale Carton Flow de la Dexion.

Fabrica Volvo din Gothenburg, lucrează alături de Dexion pentru a îmbunătăţi continuu toate etapele ciclului de producţie din cadrul halei. Timpii pentru livrarea articolelor la o fabrică de asamblare sunt critici. Noua soluţie de depozitare dinamică, dezvoltată în colaborare cu Dexion a crescut viteza considerabil, calitatea şi logistica internă pentru întregul departament.

Unităţile de rafturi cu role au fost construite şi livrate pentru a fi utilizate alături de liniile de asamblare, oferind manipularea şi descărcarea eficientă a articolelor. Aceste rafturi sunt livrate cu şine înclinate, creând o soluţie rapidă, ergonomică şi eficientă din punct de vedere al prezentării optime a bunurilor pe faţa de manipulare.

Noul concept de staţie de picking a devenit o parte importantă a activităţii de asamblare şi procesare a maşinilor datorită timpilor de selectare şi reconfigurare reduşi.

 Avantajele sistemului Carton Flow

Carton Flow reprezintă o parte vitală a lanţului logistic pentru componente, în cadrul liniilor de asamblare şi de conveioare. O staţie este construită pe un raft livrat cu şine înclinate, cu role, folosite pentru a transporta componentele la staţia de asamblare. Şinele cu role pot fi folosite şi în hale drept parte a procesului logistic general. Încărcarea pe o parte şi descărcarea pe partea opusă se fac conform cu principiile FIFO (Primul intrat – Primul ieşit).

Depozitarea în sisteme Carton Flow oferă organizare de înaltă densitate, dar în acelaşi timp reduce distanţele şi timpii şi faţă de manipulare. Sistemul Lean Production este complet eficient doar atunci când sunt create structuri potrivite pentru manipularea comenzilor şi coordonarea de la capătul unui flux de lucru optimizat, cum este cazul Carton Flow.

Depozitarea activă este cuvântul cheie pentru sistemele de distribuţie moderne, fiabile şi eficiente din punct de vedere al costurilor. Carton Flow oferă un instrument de distribuţie care asigură eficienţă tehnologică şi economică şi se potriveşte perfect în cadrul filozofiei Lean Manufacturing.

 Unităţile Pull-Out pentru Volvo-paleţi

Volvo este un important client al companiei Dexion şi al întregului Constructor Group. O soluţie dezvoltată special pentru cei de la Volvo o reprezintă unităţile Pull-Out configurate special pentru Volvo-paleţi, un tip de paleţi cu dimensiune specifică, folosiţi în instalaţiile Volvo.

Unităţile de tip Pull-Out reprezintă o parte a unui sistem de rafturi extrem de eficient pentru depozitare şi manipulare.

Acestea sunt proiectate pentru a fi trase cu foarte puţin efort, chiar atunci când au încărcarea maximă de 1.000 kg. Când unitatea se află în poziţia extinsă, o persoană ar trebui să poată ajunge la toate obiectele fără a-şi forţa spatele sau a-şi arcui corpul.

Unităţile Pull-Out pot fi livrate conform cu tipul de bunuri, greutate/volum, poziţionare în raft, pentru a obţine o eficienţă logistică optimă, care include un nivel de lucru adecvat pentru muncitor.

Dexion România

Compania Dexion este prezentă în România din 2006, perioadă în care a devenit unul dintre liderii sud-est europeni în domeniul proiectării, producţiei şi comercializării diferitelor sisteme de depozitare, de la stelaje pentru paleţi la soluţii pentru arhivare. Dexion oferă atât soluţii de depozitare produse la fabrica din România, cât şi la fabricile grupului din Olanda, Finlanda şi Germania.