Home Logistics 3 PL Waterland achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al Duvenbeck Group

Waterland achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al Duvenbeck Group

Waterland achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al Duvenbeck Group

Grupul de investiții Waterland Private Equity a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Duvenbeck Group.

Cu aproape 6.000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de aproximativ 700 milioane euro, Duvenbeck este una dintre cele mai mari companii de transport și logistică din Europa. Fostul proprietar, Thomas Duvenbeck va rămâne ca acționar în companie și va continua să asiste grupul pe probleme de dezvoltare strategică din calitatea de președinte al consiliului de administrație. Tranzacția este supusă aprobărilor antitrust obișnuite, iar alte detalii financiare nu au fost dezvăluite.

Planuri de dezvoltare

Grupul Duvenbeck este o afacere de familie înființată în 1932, cu sediul în Bocholt, Renania de Nord-Westfalia, Germania. Compania de transport și logistică este prezentă în opt țări cu 33 de locații.  Duvenbeck este un furnizor de servicii de logistică integrate ce operează o flotă proprie de peste 1.500 de camioane, care sunt utilizate în principal pentru clienții din industria auto și alte segmente industriale, precum și pentru industria mașinilor agricole. Cifra de afaceri a companiei companiei a crescut de peste șapte ori în ultimii 15 ani.

Cu sprijinul noului acționar majoritar, Waterland, Duvenbeck își va putea continua creșterea, accentul fiind pus pe strategia de internaționalizare a companiei, dezvoltarea competențelor de bază și extinderea pe noi segmente de clienți pe termen mediu. În plus, în calitate de investitor buy-and-build, Waterland pune, de asemenea, accent pe achizițiile strategice regulate pentru a accelera sustenabil creșterea companiilor din portofoliu.

Waterland a cumparat actiunile DuvenbeckThomas Duvenbeck a declarat: „Căutând un partener pe termen lung pentru compania noastră, prioritățile noastre principale au fost o mentalitate antreprenorială, colaborarea pe condiții de concurență echitabile și angajamentul ambilor parteneri de a continua relațiile noastre de afaceri de lungă durată cu clienții și furnizorii. Waterland ne-a câștigat încrederea datorită istoricului impresionant și unei strategii de creștere atractive și de perspectivă pentru întregul grup. Afacerea mea de familie este pe mâini bune.”

Waterland are o vastă experiență în domeniul logisticii și externalizării industriale și are în prezent investiții în Global Transport Solutions Group (un furnizor 4PL cu accent pe piese de schimb pentru nave) și Dematra (depozitare și distribuție).

Compania are birouri în Olanda (Bussum), Belgia (Anvers), Franța (Paris), Germania (Hamburg, Munchen), Polonia (Varșovia), Marea Britanie (Londra, Manchester), Irlanda (Dublin), Danemarca (Copenhaga), Spania (Barcelona) și Elveția (Zurich) și administrează fonduri de acțiuni de peste nouă miliarde de euro.