Home Logistics 3 PL Yusen Logistics achiziționează Tibbett Logistics

Yusen Logistics achiziționează Tibbett Logistics

Yusen Logistics achiziționează Tibbett Logistics

Yusen Logistics (Europe) BV își extinde operațiunile în Europa Centrală și de Est prin achiziția Tibbett Logistics, subsidiară a grupului britanic Keswick Enterprises Group. Tranzacția, a cărei valoare nu a fost făcută publică, urmează să fie supusă aprobării de către Consiliul Concurenței și se așteaptă să fie finalizată până la sfărșitul acestui an.

John Harvey CBE, Preşedintele Executiv al Grupului Keswick Enterprises, a declarat: “Credem că vânzarea este în interesul al tuturor părţilor interesate – clienţilor Tibbett Logistics, furnizorilor, conducerii şi personalului, precum şi în interesul acţionarilor şi organizaţiilor caritabile asociate. Aceasta reprezintă o potrivire excelentă în termeni de abilităţi, domenii, servicii şi geografie. Firma mamă a Yusen Logistics este cotată la Bursa de Mărfuri din Tokyo şi va oferi resursele şi strategia necesară pentru a îmbunătăţi şi susţine creşterea continuă a afacerii. De asemenea va oferi oportunităţi pentru Tibbett Logistics de a participa la licitaţiile logistice pan-europene.”

După o investiţie iniţială într-o companie de transport în România în 2005, Grupul Keswick Enterprises a înfiinţat Tibbett Logistics în 2010 când a preluat acţiunile şi de la celălalt acţionar al societăţii. De atunci societatea s-a concentrat asupra activităţilor de logistică contractuală şi asupra activităţilor auxiliare pentru a valorifica cei 12 ani de experienţă ai conducerii Keswick în operaţiunile logistice din ţară.

Tibbett Logistics a devenit, începând cu acel moment, un lider de piaţă în România în logistică contractuală, depozitare, transport şi operaţiuni intermodale – în ultimii cinci ani având o rata compusă anuală de creştere de 11,5%. În prezent, compania are 1300 de angajaţi în cele 15 de locaţii din România – inclusiv un terminal intermodal cu antrepozit vamal în Bucureşti. Aproximativ 87% din venituri sunt generate de contracte pe termen lung, de obicei cu companii multinaţionale, majore.

În momentul finalizării şi aprobării de către Consiliul Concurenţei din România, Tibbett Logistics va deveni o sucursală deţinută în întregime de către Yusen Logistics (Europa). Toată conducerea şi personalul vor fi transferați în conformitate cu termenii şi condiţiile existente şi menţinându-şi aceleaşi locuri de muncă. Acest lucru se aplică şi lui David Goldsborough, Directorul General Executiv al Tibbett Logistics.

Yusen Logistics (Europa), cu sediul în Amsterdam, Olanda, este un furnizor european de servicii logistice cu o creştere rapidă. Este sucursala societăţii internaţionale Yusen Logistics Co. Ltd, cu sediul în Japonia, membră a Grupului nipon Yusen Kabushiki Kaisha (de asemenea cunoscut ca NYK Line) – una din cele mai vechi şi cele mai mari companii de transport maritim din lume. Yusen Logistics (Europa) activează în 17 de ţări din Europa, dar în prezent nu desfășoară niciun fel de operațiune proprie în România.