Home Logistics 3 PL Anunț oficial: CMA CGM cumpără GEFCO

Anunț oficial: CMA CGM cumpără GEFCO

Anunț oficial: CMA CGM cumpără GEFCO

Grupul CMA CGM, lider mondial în transport maritim și logistică, achiziționează aproape 100% din capitalul GEFCO, lider european în logistica auto și expert global în lanțul de aprovizionare multimodal.

CMA CGM face astefel un alt pas important în dezvoltarea sa strategică. Achiziția va consolida gama de servicii logistice pe care CEVA Logistics, filiala de logistică a CMA CGM, le oferă clienților săi, în special în Franța și restul Europei.

Tranzacția este supusă reglementărilor autorităților anti-concurență. Totuși, în cadrul unei proceduri speciale, Comisia Europeană a autorizat CMA CGM să achiziționeze imediat capitalul GEFCO, în așteptarea aprobării finale care va avea loc în lunile următoare

„Achiziția GEFCO reprezintă încă un pas în strategia noastră de dezvoltare și ne consolidează poziția ca jucător global în transport și logistică. Odată cu achiziția GEFCO, filiala noastră CEVA va deveni lider mondial în logistica auto, după ce recent și-a îmbunătățit capabilitățile în logistica e-commerce prin achiziția Ingram Micro CLS. Creăm un lider francez care va deservi clienții din întreaga lume,” a declarat Rodolphe Saadé, Președinte și CEO al Grupului CMA CGM.

Performanța GEFCO la următorul nivel

Intenția CMA CGM este ca GEFCO să continue să opereze într-un cadru de reglementare securizat, apoi să-și accelereze dezvoltarea, în special pe piețele internaționale, prin valorificarea tehnologiei și a capacităților logistice ale grupului. GEFCO va beneficia în viitor de expertiza și rețeaua CEVA Logistics, ceea ce îi va permite să extindă atât afacerea, cât și portofoliul de clienți.

Achiziția GEFCO și integrarea sa în CEVA Logistics vor crea cel mai important furnizor mondial de logistică auto și vor consolida poziția de lider a CEVA în logistica contractuală. CEVA Logistics va continua astfel să se extindă în întreaga lume și să își consolideze poziția pe piețele cheie, în special Franța și restul Europei.

GEFCO, lider european în logistică și specialist în sectorul auto

Companie franceză, GEFCO este lider european în logistica contractuală și specialist pe segmentul auto. Cu o expertiză deosebită în logistica vehiculelor finite, compania joacă un rol cheie în menținerea în funcțiune a liniilor europene de producție automobile. GEFCO intenționează să-și continue cooperarea puternică cu partenerii săi, printre care și Stellantis.

Furnizorul de logistică operează de peste 70 de ani și are, de asemenea, clienți în sectoarele aerospațial, farmaceutic, energie și retail. GEFCO a construit o rețea care acoperă 47 de țări și are aproximativ 11.500 de angajați în întreaga lume – dintre care peste 2.500 sunt în Franța.

Luc Nadal, CEO-ul GEFCO, a comentat: „Cu peste 70 de ani de experiență în logistică industrială, GEFCO este mândru să se alăture Grupului CMA CGM, un lider mondial incontestabil în transportul maritim și logistică. Proiectul condus de CMA CGM va permite GEFCO să continue activitatea într-un mediu stabil, va sprijini transformarea pe care am inițiat-o și ne va consolida dezvoltarea în anii următori.

Această legătură între două companii franceze va aduce multe oportunități pentru GEFCO în ceea ce privește inovația și dezvoltarea sustenabilă, în special la nivel internațional, în beneficiul clienților noștri. Sunt mândru de munca depusă de toate echipele GEFCO din întreaga lume în numele clienților noștri și am încredere în viitor cu CMA CGM și CEVA Logistics.”