Home Logistics 3 PL GXO gestionează logistica Levi Strauss & Co în Germania

GXO gestionează logistica Levi Strauss & Co în Germania

GXO gestionează logistica Levi Strauss & Co în Germania

GXO Logistics, cel mai mare furnizor de servicii logistice contractuale din lume a semnat un acord de parteneriat cu Levi Strauss & Co (LS&Co.) pe o perioadă de 20 de ani.

Furnizorul de servicii logistice va gestiona operațiunile centrului de distribuție din Dorsten. Cu o suprafață de 70.000 mp, centrul logistic echipat cu tehnologie de ultimă generație va fi inaugurat la începutul lunii iunie.

GXO va gestiona toate serviciile logistice pentru LS&Co. în cadrul depozitului complet automatizat, inclusiv serviciile cu valoare adăugată, pentru a distribui îmbrăcăminte și accesorii pe canalele de vânzare – en-gros, retail, digital, e-commerce și marketplace.

Richard Cawston, Chief Revenue Officer, GXO, a declarat: “Acest parteneriat important cu LS&Co. va contribui la accelerarea dezvoltării omnichannel în Europa și ne va ajuta să creștem pe piața din Germania. Acest centru de distribuție complet automatizat este unul dintre cele mai ecologice din Europa, cu caracteristici de sustenabilitate deosebite care ridică ștacheta în industria logistică. Împreună, împărtășim angajamentul de a crea o cultură incluzivă și dinamică, care va conduce la creștere atât pentru colegi, cât și pentru comunitate.”

Hubul logistic complet automatizat include tehnologie de ultimă generație în fiecare etapă a procesului logistic, de la intrare până la ieșire, inclusiv sisteme „shuttle“ și „miniload“, precum și deschiderea, închiderea și etichetarea automată a cutiilor de carton.

Unitatea deschide noi drumuri în ceea ce privește depozitarea durabilă, cu certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) și WELL Health-Safety.

Depozitul logistic înglobează caracteristici precum beton procurat din surse sustenabile, pereți de vegetație, panouri solare pe acoperiș și un acoperiș verde, precum și acces la încărcătoare pentru vehicule electrice, un parc în incintă și facilități avansate de reciclare.

Craig Jones, Senior Vice President, Global Distribution & Logistics la LS&Co., a declarat: “Centrul de distribuție de la Dorsten va sprijini prioritatea noastră strategică de a fi un retailer orientat către consumator prin accelerarea capacităților noastre omnichannel în Europa. Odată cu preluarea managementului pentru centrul de distribuție de către GXO, avem deplină încredere că acest obiectiv va fi susținut în mod eficient de cele mai bune operațiuni din industria noastră, care răspund ambițiilor noastre logistice cu soluții avansate din punct de vedere tehnologic pentru lanțul de aprovizionare și e-commerce. Prin acest acord, LS&Co. își reafirmă, de asemenea, eforturile continue de a reduce impactul operațiunilor noastre asupra mediului în întregul lanț de aprovizionare.” 

Acest nou parteneriat ilustrează cererea din ce în ce mai mare pentru externalizarea serviciilor logistice în Germania pentru creșterea eficienței și realizarea de economii de costuri, prin implementarea tehnologiei și a automatizării, gestionarea și perfecționarea forței de muncă și gestionarea stocurilor.

Parteneriatul confirmă, de asemenea, ambițiile de creștere ale GXO de a deservi o gamă largă de sectoare, inclusiv retailerii omnichannel și DTC, în Germania.

În 2023, GXO a investit într-un nou depozit de 36.000 mp în Dormagen, un centru logistic cheie din regiunea Düsseldorf, unde compania desfășoară operațiunile GXO Service Tech pentru reparații și recondiționare de echipamente electronice, precum și operațiunile pentru The Quality Group.

Unitatea din Dorsten va începe inițial cu o capacitate de 33 de milioane de unități. Până în 2026, când unitatea va atinge capacitatea maximă de 55 de milioane de unități, se așteaptă ca până la 650 de angajați să lucreze la Dorsten.

GXO activează în 14 țări europene de peste 25 de ani și deservește clienți din sectorul e-commerce, al modei, al bunurilor de larg consum și al bricolajului, printre care se numără companii germane precum Henkel, BASF, Bayer, OBI și retaileri online precum zooplus. În prezent, compania are aproximativ 80.000 de angajați în aproximativ 550 de locații din regiune, inclusiv în Germania.