Home Intermodal AsstrA Istanbul își extinde portofoliul de sevicii în Turcia

AsstrA Istanbul își extinde portofoliul de sevicii în Turcia

AsstrA Istanbul își extinde portofoliul de sevicii în Turcia

Primul birou AsstrA din Orientul Mijlociu a fost deschis în Turcia în decembrie 2016, decizia companiei de a avea o reprezentanță aici nefiind luată întâmplător. Din punct de vedere geografic, Turcia face legătura între Europa și Asia și creează oportunități pentru clienții din ambele regiuni de a lucra armonios împreună.

Primii pași ai echipei din Istanbul pe piața turcă s-au concentrat pe transportul rutier, cel mai popular mod de livrare pentru clienții turci ai AsstrA la acea vreme. Biroul continuă să realizeze multe comenzi de transport rutier, dar de-a lungul timpului portofoliul său de servicii s-a extins pentru a include o serie de alte soluții logistice specializate pentru vrac, grupaj și mărfuri controlate de temperatură.

Pentru clienții turci ai AsstrA, semințele sunt unul dintre cele mai importante tipuri de marfă. În timpul perioadei de însămânțare din noiembrie-martie, biroul primește un număr crescut de comenzi de transport rutier pentru expediția semințelor. În această perioadă critică a anului, clienții, furnizorii de logistică și partenerii de transport trebuie să lucreze împreună în mod eficient pentru a satisface cerințele pieței. Prezența locală a AsstrA asigură o comunicare promptă și directă cu clienții turci în cazul modificărilor planurilor de expediere.

În timp ce echipa a organizat inițial transportul semințelor în principal din Turcia către Rusia prin camioane standard, astăzi echipa gestionează o mare varietate de tipuri de comenzi – inclusiv standard (21-24 tone), tonaj redus (2-5 tone) și grupaj – pentru expedieri către Europa, CSI și Asia.

Pentru fiecare comandă, sunt propuse până la 3 rute alternative în cazul în care există circumstanțe neplanificate care implică, de exemplu, situații de forță majoră, întârzieri la trecerea frontierei, complicații cu un mod de transport specific sau lipsa permiselor tripartite / de tranzit. Schemele alternative de livrare oferă clienților șansa de a-și cântări opțiunile și de a alege pe cea care le va satisface cel mai bine cerințele specifice în ceea ce privește tarifele, programarea sau alți factori.

Echipa locală este, de asemenea, capabilă să afle imediat abaterile de program, să mențină relații bune cu furnizorii și să asigure oportunitatea și disciplina – toate acestea fiind deosebit de importante în timpul sezonului de plantare. Datorită experienței profunde a echipei în obținerea permiselor veterinare, clienții biroului din Istanbul au liniște sufletească atunci când vine vorba de siguranța fizică și de reglementare a viitoarelor culturi de cereale.

Transportul frigorific rămâne, de asemenea, o prioritate pentru clienții locali din Turcia. Spre deosebire de alte regiuni cu climat diferit, în Turcia transportul de fructe și legume este în continuă cerere pe tot parcursul anului. Echipa AsstrA Istanbul gestionează constant astfel de fluxuri de marfă și are o înțelegere unică și aprofundată a pieței de fructe și legume, adică ce produse sunt cultivate într-o anumită regiune a Turciei într-o anumită perioadă a anului și cel mai bun mod de transport al acestora. Atât expeditorii, cât și destinatarii se bazează pe echipă pentru a cunoaște nuanțele și cerințele pentru dezvoltarea schemelor de transport – de la încărcare la livrare – pe anumite rute și pentru a facilita procesele logistice în consecință.

Alte exporturi populare turcești includ nucile și uleiul de măsline. Potrivit statisticilor corporative interne care acoperă ultimii ani, în 2020 numărul comenzilor pentru transportul de fructe cu coajă lemnoasă și alimente a crescut cu 45% față de 2019. Numărul livrărilor de legume și fructe pentru aceeași perioadă a crescut de 3,5 ori.

Transportul frigorific este adesea necesar pentru mărfurile periculoase pe lângă produsele alimentare. În timp ce biroul din Istanbul a primit puține comenzi pentru bunuri ADR la început, astăzi oferă clienților o serie de soluții, cum ar fi:

  • Remorci frigorifice standard pentru transportul de vopsea, rășină și alte substanțe chimice periculoase,
  • Remorci frigorifice double-decker potrivite pentru medicamente și consumabile medicale și
  • Remorci multi-temperatură pentru livrarea mărfurilor care necesită condiții de temperatură diferite.

Pentru transporturile mici de mărfuri atât periculoase, cât și generale, echipa din Istanbul, Turcia recomandă transportul în grup cu un program clar și prestabilit de expediții. Clienții cu volume mici de marfă pot planifica astfel logistica în avans și pot economisi bani plătind doar pentru capacitatea utilizată spre deosebire de încărcătura completă a camionului. Astfel de expedieri sunt populare în Europa de Vest, Europa Centrală și țările Baltice. În plus, există rute regulate către țările CSI, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan și Irak.

„Desigur, transportul rutier rămâne cea mai bună alegere pentru clienții noștri din Turcia. În același timp, echipa din Istanbul nu s-a oprit aici. Ne dezvoltăm portofoliul de servicii în conformitate cu nevoile pieței. Astăzi, clienții noștri văd soluții noi, cum ar fi transportul aerian și maritim, ca alternative interesante și atractive la livrările pe cale rutieră cu care sunt deja familiarizați ”, afirmă Elena Firsova, Director Regional al AsstrA Turcia și Director al Sucursalei din Istanbul.